Primul oraș din țară care intră în carantină pe noua lege. Măsura se aplică din această seară


Orașul Făget din județul Timiș și alte trei sate din zonă intră în carantină din această seară de la ora 19:00. Bucureștiul a aprobat cererea autorităților locale după ce 47 de localnici s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Pe lângă orașul Făgetul sunt vizate satele Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică.

Măsura se va aplica din această seară, de la ora 19:00.

“Ținând cont că situația e delicată, 47 de persoane pozitive și personal medical, s-a luat această decizie, decizie care a fost transmisă la nivel național și așteptăm astăzi ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În momentul în care va veni acest ordin, instituțiile responsabile îl vor pune în aplicare cu restricționarea accesului, dar această restricționare este controlată. Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se va restricționa activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, iar circulația în oraș în ceea ce înseamnă aprovizionarea sau rezolvarea problemelor delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare”, a spus, potrivit Digi24, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, despre situația din localitățile menționate.

În România, alte două localități sunt în carantină. Este vorba de localitatea Gornet din județul Prahova, unde au fost înregistrate 15 cazuri noi între 8 și 20 iulie, și localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, unde au fost înregistrate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori.

Prin carantinare zonală, conform Legii 136/18 iulie 2020, se înțelege măsura de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, prin care se urmărește separarea fizică a persoanelor și activităților, inclusiv limitarea circulației dintr-un perimetru afectat de o boală infectocontagioasă de perimetrele învecinate, astfel încât să se prevină răspândirea infecției sau contaminării în afara acestui perimetru.Fii primul care comentează! despre "Primul oraș din țară care intră în carantină pe noua lege. Măsura se aplică din această seară"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre carantină
DOCUMENT. Legea izolării și a carantinării a intrat astăzi în vigoare!

Închide