Noi probleme la exproprieri pentru al treilea pod. Kereskenyi a retras proiectul de hotărâre

Conducerea Primăriei Satu Mare a decis astăzi retragerea, din nou, de pe masa consilierilor locali sătmăreni a unui proiect de hotărâre prin care urma să se declanşeze procedura de expropriere pentru construirea celui de-al treilea pod peste râul Someș.

Din câte se pare, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a cerut proiectantului să refacă evaluările pentru terenurile care urmează să fie expropriate. Și asta după ce edilul șef sătmărean a fost din nou la fața locului și ar fi constatat că situația din teren și cele de pe hârtie nu ar fi tocmai conforme.

Astfel, cu toate că s-a muncit inclusiv sâmbătă și duminică, finalizându-se procedura pentru un schimb de teren şi unele înscrieri în carte funciară, se pare că ar mai exista anumite neclarități.

Reamintim că urmează ca un număr de 28 de persoane fizice și juridice să fie despăgubite. Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la 1.591.779 lei.

Lista persoanelor expropriate și valorile despăgubirilor se poate consulta AICI ——> exproprieri pod decebal

Reamintim că solutia tehnică pentru podul principal s-a ales de tip hobanat, cu deschiderea centrală de 195 metri și două deschideri adiacente de 100 metri. Structura este susținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă.

Pentru siguranța circulației auto se prevăd borduri înalte din beton. Siguranța circulației pietonale se asigură cu parapeți metalici de protecție pe rampe, viducte și pod, precum și pe scările de acces de pe diguri pe tablier.

Se apreciază că soluția de tip “pod hobanat” a podului principal peste râul Someș se încadrează cel mai bine din punct de vedere estetic și arhitectural în peisajul din zonă, fiind în același timp o construcție suplă, modernă și avantajoasă din punct de vedere economic.

Finanţarea obiectivului se realizează în felul următor:

– 13.984.417 lei cu TVA din surse proprii ale Consiliului local al Municipiului Satu Mare

– 116.854.690 lei cu TVA din fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.1 Comment on "Noi probleme la exproprieri pentru al treilea pod. Kereskenyi a retras proiectul de hotărâre"

  1. Karasi Attila | octombrie 17, 2017 at 23:05 |

    Edilul al. satu mare nu gaseste cum sa mai minta populatia dupa cum vam spus in ianuarie 05:2017 am depus un dosar la primarie pentru o locuinta fond de stat si am cerut sa intru in audentie la edil nu ma primit a zis doamna cami face pe alta data eu tot mergeam pe capul doamnei si mia spus ca nu are audienta numai odata pe luna noi cetateni nu putem intra in audienta ca nu ne primeste nu mi se pare corect astept sami dati un raspuns daca ma primiti in stutio la dumneavoastra sa pot clarriifica situatia cu edilul tel 0757683512 karasi Attila va multumesc

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre al treilea pod
Planul secret al Primăriei pentru a face rost de 125 milioane lei pentru al treilea pod

Închide