Programul Zilei Armatei de la Carei și Satu Mare. Dăncilă, singurul oficial de rang înalt prezent

Ziua Armatei României, 25 octombrie, va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în municipiile Satu Mare și Carei. Potrivit informațiilor PresaSM, singurul politician de rang înalt care va fi prezent la manifestări este premierul demis Viorica Dăncilă.

Programul complet

La Satu Mare, programul dedicat sărbătoririi Zilei Armatei României va cuprinde:

• „Simpozion și spectacol artistic”, în data de 24 octombrie 2018, începând cu ora 19.00, la Teatrul Național din localitate;

• ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori și defilarea gărzii de onoare la ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român”, în data de 25 octombrie, începând cu ora 15.30; detașamentul de onoare va fi constituit din militari din Batalionul 811 Infanterie „Dej”, Inspectoratul Poliției de Frontieră Satu Mare, Penitenciarul Satu Mare și Muzica Militară a Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

La Carei, programul dedicat sărbătoririi Zilei Armatei României din data de 25 octombrie va cuprinde:

începând cu ora 14.00: expoziție de tehnică, echipamente, armament și aparatură militară în Parcul Karoly;

începând cu ora 17.00: ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, defilarea gărzii de onoare și survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” la ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român”; detașamentul de onoare va fi constutit din militari din Batalionul 811 Infanterie „Dej”, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, Inspectoratul de Jandarmi Județean „General de brigadă Ioniță Borșan” Satu Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”;

solemnitatea „Retragerii cu torțe”, începând cu ora 19.00; detaşamentul va fi constituit din militari aparținând Batalionului 811 Infanterie „Dej” și Muzicii Militare a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.


În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

2 Comments on "Programul Zilei Armatei de la Carei și Satu Mare. Dăncilă, singurul oficial de rang înalt prezent"

  1. Cetatean Careian | octombrie 23, 2019 at 12:51 |

    Veiorika nu mai e inalta oficialitate.Premierul demis nu mai are ce cauta oficial la asemenea evenimente.Prezenta ei compromite festivitatea.

    View Comment
  2. @Cetatean Careian, doamna Viorica are ce căuta ca orice cetățean. Poate nu i se va da voie la discurs, dar participarea este liberă. N-o mai sâcâiți că nici alții nu-s mai buni.
    Oare va fi zi liberă?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ministerul Apărării Naționale
Ziua Armatei, mutată în premieră după-masa! Aparent, din motive electorale

Închide