Proiecte de toată jena ”moștenite” la Consiliul Județean. Drum care trece peste case!

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a scos la iveală o serie de proiecte de toată jena, din cauza cărora s-au întârziat lucrările de refacere a drumurilor județene.

De exemplu, spune Pataki, un proiect predat în anul 2015 a prevăzut ca un drum să treacă peste 16 case în comuna Berveni! Și asta pentru că s-a greșit ruta cu 7 grade! Doar executantul, ajuns pe teren, le-a trimis proiectul înapoi, celor de la Consiliu. Care au fost nevoiți să îl refacă.

”În Berveni trebuia să demoleze 16 case. Nici măcar tronsonul drumului nu a bătut. Asta a însemnat că trebuia să refacă documentația. Proiectanții acestor drumuri au făcut documentele în grabă. A venit executantul și ne-a spus că ar trebui revizuit proiectul tehnic”, a spus Pataki Csaba.

Președintele Consiliului Județean a mai dat și alte exemple, în care asfaltul era prevăzut să treacă peste guri de canalizare, stâlpi, etc.

”În cazul Bârsăului și Acâșului ne-am trezit cu alte probleme, cu capace de canale care nu băteau cu cotele drumului. Adică, noi puteam să aștergem stratul de asfalt, dar nu am vrut să punem asfalt peste canalizare. Nu am vrut să lucră ca și Meșterul Manole ci a trebuit să așteptăm până când autoritățile publice locale au ridicat canalizarea la cotele drumului. Pe fiecare tronson au intervenit astfel de probleme”, a mai spus Pataki.

Cine poate fi tras la răspundere?! Nimeni, spune Pataki, care pare că nu vrea să supere pe cineva din fosta conducere a Consiliului Județean.

”Noi îi tot rugăm să ne ajute, dar ei și-au încheiat contractul în 2015. Și nu îi putem forța să ne răspundă în termen de 48 de ore, că nu e prioritar pentru ei. În lege scrie că răspunde pentru proiectul depus, dar una e răspunderea generală și nu e specificată în aceste contracte”, a concluzionat Pataki.

1 Comment on "Proiecte de toată jena ”moștenite” la Consiliul Județean. Drum care trece peste case!"

  1. Se pare ca aceste contracte sunt facute, semnate si contrasemnate de niste analfabeti platiti de contribuabili. Sa spuna cine e de vina si sa raspunda administrativ si material, ii este frica sau rusine, inseamna ca d-l Pataki este vinovatul, el sa raspunda! De ce fraierul de contribuabil este vinovat si tot el sa suportatoate toate excrocheriile din primarie si judet?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
VIDEO. Evul mediu! Cel mai catastrofal drum din județul Satu Mare

Închide