PSD nu are loc în conducerea Primăriei Satu Mare. Kereskenyi: ”Ei discută între ei”

Președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR și primar al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, le-a frânt aripile celor de la PSD Satu Mare. Mai exact, Kereskenyi Gabor nu vede prea repede o alianță cu PSD la Satu Mare. Cu atât mai puțin ca persoane din PSD să înlocuiască actualii viceprimari de la PNL.

Kereskenyi recunoaște că au avut loc discuții cu cei de la PSD, dar a completat, precizând că nu s-a ajuns la nicio concluzie, nicio înțelegere. Kereskenyi susține că dacă la nivel național nu există vreo alianță evidentă între UDMR și PSD, ca semnal pentru teritoriu, este destul de improbabilă o unitatea PSD – UDMR la Satu Mare.

”Au existat şi există discuții, așa cum au existat de-a lungul celor 27 de ani cu toate celelalte formaţiuni politice. Noi am luat act de doleanțele, dorințele PSD. Dar discuțiile s-au oprit. Deci nu s-a luat nicio decizie, nu s-a făcut nicio înțelegere. Așa cum a spus și domnul Pataki, se par că unii au înțeles greșit acest mesaj sau acea discuţie”, a spus Kereskenyi. 

Liderul UDMR Satu Mare a declarat că singura soluție o vede la Consiliul Județean, acolo unde este vacant un post de vicepreședinte, după decesul fostului vicepreședinte Alexandru Panea. Acolo există șanse ca social-democrații să obțină un post. Dar la nivelul Primăriei Satu Mare este exclusă, momentan, orice schimbare.

”La nivelul Consiliul Județean este un post vacant în locul regretatului Alexandru Panea, dar la nivelul Consiliului Local există la ora actuală o coaliție funcțională între UDMR şi PNL, repet, funcţională, care de după alegeri, din 2016 și astăzi funcționează”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Mai mult, Kereskenyi Gabor nu a ezitat să înțepe PSD Satu Mare, precizând că: ”Discuțiile acestea sunt avansate de cei de la PSD. Ei discută între ei. Atât eu, cât și domnul Pataki, suntem lideri ai UDMR până în 2021. Noi am fost votați democratic. Dar la PSD se pare că vor fi alegeri în următoarea perioadă. Nu știm cine va fi. Noi vrem o alianță de durată. Lucru care nu se poate spune de cealaltă parte. Noi suntem în alianță cu sătmărenii și ne respectăm obligația morală asumată în orice parteneriat. De aceea momentan ne respectăm cuvântul dat către PNL. Chiar dacă orice alianță poate fi îmbunătățită.”

Fii primul care comentează! despre "PSD nu are loc în conducerea Primăriei Satu Mare. Kereskenyi: ”Ei discută între ei”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
FOTO. Platformă unică de joburi în România! Cum încearcă Satu Mare să își aducă înapoi studenții!

Închide