FOTO/VIDEO. Răzvan Rentea a făcut primele declarații în procesul triplei crimei de la Apa

Răzvan Rentea, primele declarații la procesRăzvan Rentea, primele declarații la proces

Astăzi, de la ora 10.00, la Tribunalul Satu Mare, a început procesul triplei crime de la Apa. Răzvan Mircea Rentea, acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare de uciderea părinților Gheorghe și Niculina Rentea, respectiv a bunicii Viorica Apan, a venit însoțit de forțele de ordine, respectiv de un avocat din oficiu.

La termenul de astăzi s-au prezentat și mai mulți membri ai familiei sale, însoțiți de avocați.

Rentea i-a spus judecătorului de caz că nu și-a omorât familia. Acesta a spus că după ora 20.00, când a părăsit casa părintească, părinții și bunica ar fi fost in viață. Rentea a spus că a urcat să se schimbe la etajul casei, iar mai apoi a plecat spre municipiul Satu Mare.

Acesta a invocat în apărarea sa faptul că a lăsat mașina tatălui într-o anumită poziție în curtea casei. A doua zi aceasta ar fi fost găsită în altă poziție. Acesta susține că un posibil autor ar fi un bărbat de etnie rromă, care ar fi fost la domiciliul părinților.

Rentea a mai spus că nu avea cum să îl omoare pe tatăl său fără ca acesta să nu îl vadă, dată fiind topografia casei. Mai exact, distanța mare dintre ieșirea din casă și locul în care a fost ucis.

Procurorul de caz l-a întrebat de ce și-a schimbat des declarațiile. Rentea a spus că ar fi fost făcute presiuni asupra lui.

Declarațiile rudelor

Interesant este faptul că sora acestuia s-a constituit parte civilă în proces, solicitând daune morale în valoare de 300.000 de lei din partea fratelui său Răzvan Rentea. Rentea a declarat, în contrapartidă, că oricum nu are de unde să achite această sumă, căci nici un avocat ales nu își permite. Având, din nou, avocat din oficiu. Totuși, avocatul surorii sale a precizat că toată suma va fi donată unei cauze caritabile.

Sora lui Mircea Rentea a declarat că nu a putut să creadă că fratele ei ar fi putut face așa ceva. Dar după ce polițiștii i-au arătat probele, aceasta a intrat în stare de șoc. Sora se pare că nu mai crede în nevinovăția lui.

”Nu l-am suspectat nicio clipă. Chiar ne gândeam la tot felul de scenarii cu privire la ce s-a putut întâmpla. Am crezut la un moment dat că ar fi spus în anumiote medii că părinții mei ar fi avut sume mari de bani și cineva le-ar fi făcut rău. Eu l-am întrebat pe Răzvan de mai multe ori ce s-a întâmplat, dar ne-a spus că el nu știe. Dar niciodată nu mi-a spus că el ar fi dus-o acasă pe mama. Eu am aflat asta doar după ce a fost reținut. Și multe alte lucru care m-au șocat”, a povestit femeia.

Sora lui Mircea Rentea a dat niște detalii absolut șocante despre probele fotografice pe care i le-au prezentat polițiștii, respectiv bucăți despicate de craniu și creier ale victimelor.

În final, Răzvan Rentea a cerut instanței punerea sa sub control judiciar sau arest la domiciliu, precizând că nu ar fi probe evidente împotriva sa. ”Eu sunt ținut pe arest de 6 luni de zile. Am fost dus la la Satu Mare la Oradea. Sunt nevinovat. Mi s-a încălcat dreptul de prezumție la nevinovăție. M-am îmbolnăvit. Asta e justiția noastră?”, a declarat Rentea în fața judecătorului.

Judecătorii urmează să decidă astăzi dacă Rentea rămâne după gratii.

PresaSM a transmis informații din sala de judecată. Filmările de pe hol au fost aprobate spre difuzare de către conducerea Tribunalului Satu Mare.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Răzvan Rentea a făcut primele declarații în procesul triplei crimei de la Apa"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Mâine începe procesul triplei crime de la Apa. Rentea riscă închisoare pe viață

Închide