Reprezentație EXCEPȚIONALĂ a celor 17 careieni de la CEATĂRA la ”Românii au talent”. PATRU de ”DA” și merg mai DEPARTE


Ansamblul de muzică și dansuri populare Ceatăra din Carei a dat un recital pe cinste azi la „Românii au Talent”. Cei trei ceterași, alături de 14 dansatori, au făcut show. Piesa de rezistență a fost statul băieților în cap, sprijinindu-se de partenerele lor de dans, o schemă de dans unică în România.

Jurații – Florin Călinescu, Mihaela Rădulescu, Andra și Andi Moisescu – au spus un DA hotărât. Așa că cei 17 careieni merg în etapa următoare.

Taraful Ceatăra din Carei este un taraf tradiţional autentic, compus din vioară, braci şi gordună. Liderul este Adrian Pașca. Repertoriul muzical cules şi ales cu discernământ de fraţii Paşca din zona folclorică Codru este cât se poate de tradiţional. Alături de tinereaţea lor stă talentul, seriozitatea şi respectul cu care înţeleg să ducă mai departe tradiţia muzicii instrumentale codreneşti. Toate acestea au fost răsplătite cu succese obţinute la diferite manifestări folclorice naţionale şi internaţionale, concretizate prin valoroase premii.

Ansamblul folcloric Ceatăra a luat naştere în anul 2001. Reprezintă zona folclorică Codru, a judeţului Satu Mare, şi funcţionează pe lângă Casa de Cultură Municipală din Carei. Acompaniamentul ansamblului este realizat de către Taraful Ceatăra. Din ansamblu fac parte copii şi tineri din oraşul Carei precum şi din satele din apropiere, îndrumaţi de către prof. Paşca Adrian.

Ansamblul Ceatăra prezintă în spectacol pe lângă zona folclorică Codru, cântece vocale, instrumentale şi dansuri şi din alte zone folclorice din Ardeal. Frumuseţea, originalitatea şi măiestria dansurilor prezentate au adus ansamblului numeroase premii în ţară şi străinătate.Fii primul care comentează! despre "Reprezentație EXCEPȚIONALĂ a celor 17 careieni de la CEATĂRA la ”Românii au talent”. PATRU de ”DA” și merg mai DEPARTE"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre folclor, municipiul Carei
Bărbat BĂTUT CRUNT în plină zi la Carei. Totul s-a întâmplat în CENTRU şi nu a intervenit NIMENI

Închide