Romeo Nicoară: Dăncilă aruncă miliarde către primarii PSD

Deputatul Romeo Nicoară

“Dancilă aruncă miliarde către primarii PSD într-un dispreț total pentru restul țării. Deși a fost demisă, își face de cap”, avertizează liberalul Romeo Nicoară. Acesta a precizat că primăriile conduse de social-democrați au primit pe ultima sută de metri un cadou de peste un miliard de lei din partea guvernului demis. 

“Guvernul liberal, după instalare, are datoria să repare această nedreptate”, spune Romeo Nicoară într-o postare pe pagina sa de socializare.

Liberalul a pus și o poză cu decizia guvernului publicată în Monitorul Oficială. Nicoară atrage atenția, așa cum a făcut-o și anterior, că banii merg către primăriile deținute de PSD și de susținătorii săi.

“Ieri s-a publicat în Monitorul Oficial HG752. Prin aceasta se repartizează către primăriile din țară sume destinate cheltuielilor de funcționare (conform OG12/2019). În aparență totul sună bine, dar nu este. Ar fi trebuit să fie un act corect (dar nu este) prin care localitățile să fie ajutate: să-și facă plăți pentru cheltuielile cu asistența socială, să-și cofinanțeze proiecte sau să-și plătească facturile curente. În anexă la HG observăm însă, foarte ușor, cum se scurg banii DOAR spre toate primăriile ce țin de PSD sau acoliții lor, în timp ce restul sunt tratați cu dispreț, fie cu sume mici fie cu alocare ZERO. De parcă în aceste localități nu ar trăi oameni, nu ar exista proiecte, nu ar exista cheltuieli sociale etc.”, spune parlamentarul sătmărean.

Mare parte din bani, peste 80%, merg spre primarii PSD, avertizează Nicoară

“PSD si muribundul guvern Dancilă sunt ciumă pentru popor și mumă pentru partidul-stat. Peste 80% din sume merg spre primarii PSD, iar restul de 20% se împart între toți ceilalți”, a mai scris parlamentarul.

Guvernul demis a aprobat luni o Hotărâre de Guvern prin care împarte banii alocați la rectificare. 1,4 miliarde vor merge la 1.600 de localități. Pe primele locuri se află Galați, Craiova, Bacău și Timișoara.

2 Comments on "Romeo Nicoară: Dăncilă aruncă miliarde către primarii PSD"

  1. Dl nicoară după ce preluați puterea o să faceți la fel sau mai rău. Vă așteptăm cu declarații după ce sică mandolina o să fie prim-ministru

    View Comment
  2. ce ai facut pt jud sm ….. deputat

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Romeo Nicoara, Guvernul Dancilă, PNL
Iohannis, despre proiectul “România normală: “Un guvern care va lucra pentru români”

Închide