Sătmăreanca care vă poate îndeplini visul: un loc de muncă în Norvegia

De departe, cele mai sigure și mai bine plătite locuri de muncă pentru sătmăreni sunt în țările nordice, din Peninsula Scandinavă. Dar, totodată, acestea sunt și cele mai puțin accesate. Și asta pentru că prea puțini cunosc o limbă nordică. De exemplu, norvegiana. Dar acum există o sătmăreancă care în doar câteva luni vă poate introduce în tainele limbii norvegiene. Iar de aici, viitorul este cât se poate de…norvegian. 

Norvegiana, limba succesului

Până de curând, sătmărenii dornici să învățe limbi străine aveau opțiuni limitate în alegerea unui curs de limbă. Cele mai populare fiind engleza, germana, franceza sau spaniola. Însă, începând cu luna septembrie, oricine intenționează să își petreacă timpul liber studiind o limba ”exotică”, care să vă ofere perspective clare de viitor, au șansa să se înscrie la un curs de limba norvegiană pentru începători, inițiat de sătmăreanca Teodora Pop.

Cine este Teodora Pop

Sătmăreanca Teodora Pop a terminat la Facultatea de  Litere, Secția norvegiană-engleză, a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Pe cale de consecință, este licențiată în limba și literatura norvegiană.

Cu ajutorul Teodorei Pop, în doar trei luni veți cunoaște elemente de bază a limbii norvegiene, care să vă asigure capacitatea de a conversa și de a accesa un loc de muncă în Norvegia.

Ce presupun cursurile

Ședințele se pot desfășura individual (un singur cursant) sau o grupă de elevi. Modalitatea de predare abordată este una extrem de relaxată, informală, orientată spre comunicare, colaborare și creativitate. Cunoașterea unei limbi nordice aduce cu sine o serie de avantaje, atât cu privire la dezvoltarea personală, cât și la șansa de a crește din punct de vedere profesional.

Cei care caută să practice o activitate atipică și interesantă în timpul liber, sunt așteptați să acceseze pagina de facebook ”Norvegiana pentru începători – Satu Mare”, unde pot cere informații legate de curs sau se pot înscrie printr-un simplu mesaj.  Nu există limită de vârstă!

Ce locuri de muncă se oferă…dacă știi norvegiana

Dacă știi limba norvegiană poți accesa locuri de muncă foarte bine plătite. De exemplu, prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare s-au oferit zeci de locuri de muncă în Norvegia. Condiția era cunoașterea limbii norvegiene.

Salariul este de 19,5-23,5 euro brut/oră, în locurile de muncă simple, precum zugravi, instalatori sau zidari. Alte beneficii: asigurări și pensie; haine și instrumente de lucru; sponsorizarea biletului de călătorie inițial în Norvegia cu 500 NOK (54 EURO); asigură cazare gratuită timp de două săptămâni. posibilitate de salariu în avans; durata contractului este de o lună pentru început, cu posibilitate de prelungire sau permanent pentru candidatul perfect. Și se lucrează 37,5-48 ore/săptămână.

Tot ce trebuie să știți, pe lângă meseria de bază, este limba norvegiană. Meseria o știți, așa că vă mai trebuie doar limba norvegiană. Iar acum aveți soluția perfectă!

 

 Fii primul care comentează! despre "Sătmăreanca care vă poate îndeplini visul: un loc de muncă în Norvegia"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
FOTOGALERIE. Preotul atipic (model) de la Odoreu. Tabără pentru SUTE de copii

Închide