Satu Mare, sub invazia țânțarilor. Nu se mai poate sta seara pe stradă. Măsurile Primăriei

FOTO: Getty Images

Țânțarii umblă deja în roiuri, atât de tare s-au înmulțit. Sunt mai agresivi ca în anii trecuți, spun unii sătmăreni, care au decis că, în ciuda căldurii, cea mai bună protecție este geamul închis. Nici la terase nu se mai poate sta, după ce se lasă seara. 

Primăria Satu Mare pregătește măsuri urgente

Primăria municipiului Satu Mare a scos la licitație – în regim de urgență – lucrări de dezinsecție. În funcție de desfășurarea procedurilor se va vor demara și lucrările. Dar în niciun caz mai repede de cel puțin o săptămână.

Sătmărenii spun că înaripatele sunt tot mai agresive, iar o cauză ar putea fi legată de temperaturile ridicate și umiditatea crescută. În plus, din cauza ploilor din ultima vreme, bălțile sunt un loc predilect pentru înmulțirea țânțarilor.

Cât de agresivi sunt țânțarii în această perioadă? Foarte, spun sătmărenii care obișnuiesc să practice sportul în aer liber odată cu lăsarea serii. O fugă de câteva minute se poate lăsa cu zeci de mușcături.

În România sunt prezente trei specii de țânțari, culex, anofel și țânțarul tigru, “importat” din Asia.

Cazuri de West Nile la Satu Mare, prin mușcătură de țânțar

Încă de anul trecut, Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă cu privire la răspândirea în Europa, via țânțari, a virusului West Nile. Anul trecut, România a ajuns pe harta roșie a cazurilor de West Nile, iar în luna octombrie, autoritățile raportau șase cazuri înregistrate la Satu Mare.

Specialiștii spun, în schimb, că doar desinsecțiile făcute periodic de autorități nu sunt suficiente. Mai ales în marile orașe, atenți deosebite trebuie acordate apelor stătătoare, la care se adaugă probleme legate de instalațiile care uneori crapă și duc la acumulări de apă în subsolurile blocurilor. În plus, cetățenii sunt îndemnați și ei să facă dezinsecții în propriile curți, astfel încât să fie distruse cât mai multe cuiburi.

1 Comment on "Satu Mare, sub invazia țânțarilor. Nu se mai poate sta seara pe stradă. Măsurile Primăriei"

  1. Gavril Corodan | iunie 13, 2019 at 20:39 |

    va rog sa veniti si in comuna Doba, aici ne omoara tantarii

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre dezinsecție, Primăria Satu Mare
“Sezonul” țânțarilor. La Carei se dă startul dezinsecției

Închide