Satu Mare va avea cinci noi stații de reîncărcare pentru mașinile electrice

Satu Mare va avea cinci noi stații de reîncare pentru mașinile electrice. Ministerul mediului a aprobat în cursul zilei de joi dosarul depus de autoritățile locale. 

Potrivit Ministerului Mediului, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat, joi, o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului privind instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Primăria municipiului Satu Mare de suma de 950.000 de lei, pentru montarea a cinci staţii de reîncărcare cu 10 puncte reîncărcare rapidă echivalente, toate acestea contribuind la dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică la nivel naţional.

”Mă bucur că putem deja începe dezvoltarea reţelei naţionale de alimentare a maşinilor electrice. Eco-mobilitatea este o prioritate a mandatului meu de ministru. Avem o problemă reală cu calitatea aerului în marile aglomerări urbane, iar traficul rutier este unul dintre principalele surse de poluare a aerului. Prin stimularea electro-mobilităţii, vom putea să scoatem poluarea din oraşe şi să ne bucurăm toţi de un mediu mai curat”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, potrivit comunicatului de presă al ministerului Mediului.

Proiectul pentru cele cinci sații a fost votat în luna ianuarie de consilierii locali municipali. Primarul a declarat atunci că inițiativa va veni în sprijinul sătmărenilor care doresc și deja și-au achiziționat autoturisme electrice sau hibrid.

În ceea ce privește locația, cele cinci stații urmează să fie amplasate pe străzile Bujorului, Lucian Blaga , Decebal, B-dul Traian și în Piaţa Romană.

Acum aproape un an de zile, la Satu Mare Shopping City a fost inagurată prima stație cu încărcare rapidă.

Tot din proiectul autorităților locale sătmărene de reducere a emisiilor de carbon face parte și achiziționarea de autobuze hibrid.

Fii primul care comentează! despre "Satu Mare va avea cinci noi stații de reîncărcare pentru mașinile electrice"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.