Senatorul sătmărean care a modernizat Armata Română. Măsuri care au salvat industria de apărare

Senatorul Gabriel Leș a precizat că, prin bugetul pe 2018 aprobat în Parlament, România își respectă angajamentele luate în fața aliaților noștri și se alocă pentru al doilea an consecutiv 2% din PIB pentru apărare și, totodată, 53 milioane lei pentru majorarea capitalului operatorilor economici din industria de apărare.

”Am fost ministru al primului guvern care a alocat 2% din PIB pentru Apărare, iar România a fost dată ca exemplu pentru modul în care își respectă parteneriatul cu NATO”, a precizat senatorul Gabriel Leș.

Acesta a mai spus că primele rachete Patriot au fost deja plătite și vor intra în înzestrarea Armatei.

Senatorul PSD a arătat că bugetul pentru 2018 este unul axat pe investiții, iar în acest sens au fost aduse modificări importante atât legii achizițiilor publice cât și celei privind parteneriatul public-privat. Sunt două legi care, fiecare în felul ei, facilitează investițiile.

”Pentru a stimula investițiile, Guvernul a adus modificări legislației achizițiilor publice, astfel încât proiectele de infrastructură să poată fi implementate mai repede, iar România să se poată dezvolta în acest domeniu în același ritm cu țările din regiune. De asemenea, Legea parteneriatului public-privat este un nou angajament major asumat în fața românilor, care devine realitate. Legea parteneriatului public-privat a fost modificată astfel încât să servească inițierii și dezvoltării de proiecte, în beneficiul comunităților locale”, a precizat senatorul PSD.

2 Comments on "Senatorul sătmărean care a modernizat Armata Română. Măsuri care au salvat industria de apărare"

  1. Nene! daca esti asa bun de ce nu mai esti ministru???

    View Comment
  2. Mai nene sa-ti zic eu de ce nu mai este ministru?Pentru ca este din Ardeal si nu este de pe valea Dambovitei… si probabil este prea ,,moale” fara obraznicia caracteristica unui,,adevarat politician”,vorbeste cu bun simt si mai are si cei sapte ani de acasa.Asta este parerea mea.O seara buna

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Gabriel Leș
Senatorul sătmărean Gabriel Leș, întâlnire cu fostul director CIA, James Woolsey

Închide