Șoferii de TIR contraatacă. Propunerea lui Cuc, ridiculizată: La controale, contează numele firmei

Propunerea ministrului Cuc, de scanare a retinei șoferilor profesioniști pentru a determina cât sunt de obosiți, a stârnit reacții în comunitatea șoferilor profesioniși. Mulți au luat peste picior propunerea oficialului și au atras atenția că lipsa infrastructurii, dar și implicarea politicului în sectorul de transporturi sunt pricipalele probleme. 

Șoferii profesioniști critică anunțul făcut de ministrul Cuc în urma tragediei din Ialomița. Ministrul Transporturilor a precizat că vor fi impuse controale cu scanarea retinei pentru a determina gradul de oboseală al șoferilor de TIR. De cealaltă parte, conducătorii spun că cu totul altele sunt problemele cu care se confruntă, iar cea mai acută este cea legată de lipsa de infrastructură rutieră corespunzătoare, inclusiv a locurilor de odihnă pentru șoferi.

“Lipsa infrastructurii rutiere, aici aducand aminte de lipsa autostrazilor si a spatiilor de odihna pt camionagii produc victime, domnule ministru!! Implicarea din umbra a oamenilor politici care sunt in spatele unor mari firme de transport ce pun presiune pe angajatii lor, produc victime domnule ministru! Poate nu stiti, dar depinde cum te cheama ca și firmă pe șoselele din Romania pt a fi controlat de catre controlorii de trafic!!”, spune un membru al Comunității Șoferilor Profesioniști. 

Și ceilalți șoferi vorbesc tot de lipsa unei infrastructuri rutiere moderne, dar și de faptul că sunt obligați să muncească mult peste program, în pauzele de masă și cele pentru repaos, toate pentru a putea face față cerințelor logistice ale firmelor pe care le deservesc.

“Nu de controale duc lipsă transportatorii ci de alte chestii ca: infrastructură pe care să circule, industrie pentru care să presteze, concurență loială, sprijin din partea autorităților – nu doar amenzi astronomice pentru chichițe legislative și acte inutile care „trebuie” să existe, e nevoie de școli de șoferi pe bune, de alte minuni”, spune un alt membru al Comunității.


Fii primul care comentează! despre "Șoferii de TIR contraatacă. Propunerea lui Cuc, ridiculizată: La controale, contează numele firmei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre accident, Ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc
FOTO/VIDEO. Patru tineri s-au prăbușit cu mașina pe Transfăgărășan

Închide