SOLIDARITATE. Asistenții din Satu Mare, donație pentru personalul medical din linia întâi

 Filiala Satu Mare a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România anunță că va veni în sprijinul cadrelor medicale care sunt în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Ordinul va face o donație pentru ca medicii să aibă toate echipamentele de protecție necesare atunci când tratează pacienții infectați.

“Drept urmare, exprimându-ne admirația și respectul pentru curajul eroic pe care îl demonstrează asistenții medicali în exercitarea atribuțiilor lor, ne alăturăm efortului autorităților pentru siguranța și protejarea  personalului medical și a familiilor acestora, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii. Concret, OAMGMAMR Satu Mare și-a propus să  sprijine  efortul autorităților de achiziționarea de echipamente de protecție pentru asistenții medicali aflați în prima linie a luptei împotriva stopării, a limita  propagarea acestui virus”, a precizat Ordiunul Asistenților Medicali.

Peste 20.000 de euro vor merge către achiziționarea de măști, halate, măști chirurgicale, bonete și ochelari.

 “În acest sens organizația profesională a asistenților din județul Satu Mare a alocat suma de  100.000 lei (aproximativ 20.600 euro) pentru achiziționarea de materiale sanitare de protecție, halate, măști faciale, măști chirurgicale, bonete, mănuși de unică folosință, ochelari de protecție, botoșei, dezinfectanți etc.”, se arat în comunicatul de presă emis de Ordinul Asistenților.

Cu prioritate, echipamentele de protecție vor merge către cadrele medicale din spitalele de urgență.

 “Aceste materiale vor fi atribuite cu prioritate asistenților medicali aflați în prima linie, care lucrează în spitale de urgență, secții de boli infecțioase, unități de primiri urgențe, ambulanțe,  spital de pneumoftiziologie, secții de ATI etc”, se mai precizează în documentul prezentat.

Fii primul care comentează! despre "SOLIDARITATE. Asistenții din Satu Mare, donație pentru personalul medical din linia întâi"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre asistentă medicală
Spitalul Județean Satu Mare angajează ZECI de asistente! Salarii de mii de lei!

Închide