Sute de farmacii în Satu Mare, profit de milioane! Topul celor mai mari încasări

Deschiderea unei farmacii este o afacere extrem de profitabilă. Numărul farmaciilor a crescut în județul Satu Mare, la fel și valoarea decontărilor efectuate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare.

În județul Satu Mare există 77 de farmacii, cu 174 de puncte de lucru. Împreună, toate aceste farmacii au decontat doar în luna august 2017 (ultima raportare disponibilă pe situl CJAS Satu Mare) de la bugetul statului – prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare – suma de 7.381.016 lei!

Astfel, vă prezentăm topul farmaciilor în funcție de sumele decontate de la bugetul de stat în luna august 2017:

1. Help Net Farma – 1.246.693 lei

2. Vileus Med – 1.056.228 lei

3. SIEPCOFAR SA – 640.244 lei

4. Farma Center – 375.916 lei

Pe lângă medicamentele decontate de CJAS Satu Mare, farmaciile pun în vânzare şi pilule care pot fi cumpărate fără reţetă sau recomandare medicală. În cazul acestor medicamente, farmaciile au voie să facă reclamă, încurajând în acest fel consumul de medicamente, uneori nejustificat.

Fii primul care comentează! despre "Sute de farmacii în Satu Mare, profit de milioane! Topul celor mai mari încasări"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.