Sute de vieți salvate de pompieri în Satu Mare. La mulți ani! (FOTOGALERIE)

Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare a organizat astăzi mai multe evenimente dedicate Zilei Protecției Civile din România. Elevii au avut ocazia să intre pe porțile Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și să vadă tehnica de intervenție, iar de la ora 14.00, pompierii au sărbătorit într-un cadru mai restrâns.

La festivitate au fost prezenți prefectul Radu Bud, subprefectul Alfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Oficiile de gazdă au fost făcute de către șeful ISU Satu Mare, colonelul Nicolae Dima. Festivitatea a continuat cu avansarea în grad, înainte de termen, a pompierilor militari care s-au remarcat prin curaj și profesionalism.

Viața unui pompier militar în județul Satu Mare nu este nici pe departe una simplă. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare, în cursul anului trecut au fost înregistrate 7742 de intervenții ( mai mult cu 22% decât în 2015). Ceea ce înseamnă o medie de 21 de intervenții în fiecare zi.

Conform aceleiași surse, dacă numărul intervenţiilor SMURD a crescut de la 5414 la 5.744, a scăzut numărul incendiilor de la 258 la 231 şi al incendiilor de vegetaţie de la 161 la 56 de cazuri. Au fost salvate, efectiv, un număr de 49 de persoane din incendiile produse pe raza județului Satu Mare, dar, din păcate, patru persoane au decedat. Cei de la SMURD au acordat ajutor unui număr de 5.993 de persoane.

Dacă în ceea ce înseamnă efectivele de pompieri situația este satisfăcătoare, procentul încadrării cu personal este de 94,85% din necesar, gradul de dotare cu tehnică a unității este de 52% din necesar. Din păcate, 48& din dotări sunt depășite din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, pompierii reușesc să compenseze neajunsurile prin implicare.

Fii primul care comentează! despre "Sute de vieți salvate de pompieri în Satu Mare. La mulți ani! (FOTOGALERIE)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
Primăria Satu Mare avertizează sute de proprietari că îi va amenda

Închide