Tájékoztató és konzultációs központ és a www.votcorect.ro platform is a lakosság rendelkezésére áll

Az Expert Forum tájékoztató és konzultációs központot nyit meg a vasárnapi helyhatósági választásokra, ahol a jogászok és a választási szakértők válaszolni fognak a szavazás napjával kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre és támogatást nyújtanak a szabálytalanságok jelentésében.

Közleményük értelmében az állampolgárok a 0800 080 200-as zöldszámot hívhatják ingyenesen szombaton, szeptember 26-án 12 és 21 óra, illetve vasárnap, 27-én 6 és 22 óra között.

A www.votcorect.ro platformon az érdeklődök ugyanakkor választ találnak a leggyakoribb, választással kapcsolatos kérdésekre: a szavazási eljárásról, egészségügyi óvintézkedésekről, a választási irodák döntéseiről, a szabálytalanságok megfigyeléséről és jelentéséről.

A platformon egy űrlap is található, amelyet kitöltve bárki jelezheti az általa tapasztalt rendellenességet a választás napján.

Az Expert Forum emellett akkreditált megfigyelőket küld ki országszerte a voksolás napján, akik egész nap jelen lesznek a szavazóirodákban, egyrészt, hogy a szavazás menetét felügyeljék és az esetleges csalásokat kiszűrjék, másrészt, hogy a begyűjtött adatok révén javaslatokat fogalmazzanak majd meg a szavazási eljárás jobbítására, áll a közleményben.Fii primul care comentează! despre "Tájékoztató és konzultációs központ és a www.votcorect.ro platform is a lakosság rendelkezésére áll"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre helyhatósági választások, választás
Szavazhatnak azok is, akiknek március 1-je után járt le a személyi igazolványuk

Închide