TOP-ul bugetarilor ilegaliști din Satu Mare. Instituția care domină schema ”vouchere de vacanță”

Sute de bugetari din județul Satu Mare sunt băgați în schema prin care au valorificat voucherele de vacanță, încălcând astfel legislația. Mai exact, prin largul concurs al unui lanț de magazine din județul Satu Mare, bugetarii își cumpărau alimente, țigări și băutură în contravalorea acelor tichete. Astfel, magazinele își vindeau marfa, iar bugetarii scăpau de vouchere. Totul a ieșit la iveală, ca și uleiul deasupra apei, după ce un număr de 13 polițiști locali s-au dat de gol.

TOP-ul bugetarilor ”descurcăreți”

Reporterii PresaSM au intrat în posesia unor informații potrivit cărora sute de bugetari din județul Satu Mare au apelat la această schemă pentru a scăpa de voucherele de vacanță.

Astfel, pe primul loc în acest carusel al ilegalităților se nuără angajații Spitalului Județean Satu Mare, care s-ar fi debarasat de un număr de circa o mie de vouchere.

Pe locul secund s-ar clasa bugetarii din unitățile de învățământ din municipiul Satu Mare. Aici domină un colegiu de elită din municipiul Satu Mare.

Pe locul al treilea loc se plasează angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Culmea ironiei, în această schemă intră chiar și angajați ai Tribunalului Satu Mare.

Peste 3.000 de vouchere preluate

Reamintim că reprezentantul lanțului de magazine a recunoscut pentru o sursă a PresaSM că a preluat peste 3.000 de vouchere, valoarea prejudiciului fiind de circa 170.000 lei (!). Doar că cei din firma respectivă și-au dat seama că nu au ce face cu voucherele, așa că le cere bugetarilor banii pe cumpărături. În această situație ar fi sute de persoane, potrivit surselor PresaSM.

Acum, reprezentanții firmei au apelat la serviciile avocaților, care i-au somat pe bugetari să își recupereze voucherele și să plătească cu bani reali ce au cumpărat. În caz contrar, vor fi chemați în instanța de judecată. Suntem curioși în baza cărei legi?!

Cert este că reprezentanții lanțului de magazine au pus un anunț (!) potrivit căruia nu mai primesc tichete de vacanță. La vedere, fără nicio problemă (FOTO).

Au călcat legea în picioare

Atât cei care au vândut voucherele de vacanță cât și cei care le-au primit au încălcat prevederile HOTĂRÂRII pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanţă.

La Capitolul III, art. 13 – (1) se arată clar că: ”Beneficiarii care au primit vouchere de vacanţă nominale sunt singurele persoane îndreptăţite să utilizeze voucherele de vacanţă în perioada menţionată pe acestea, şi în exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii turistice contractat”.

Mai mult, la art. 14 – Se interzice beneficiarului: a) utilizarea voucherelor de vacanţă pentru achiziţionarea altor servicii decât cele prevăzute la art. 28; b) primirea unui rest de bani la voucherul de vacanţă, în cazul în care suma corespunzătoare solicitată este mai mică decât valoarea nominală a voucherului de vacanţă; c) comercializarea voucherelor de vacanţă în schimbul unor sume de bani şi/sau al altor bunuri şi/sau servicii.

Ce amenzi riscă cei implicați

Dacă statul român nu ar fi o glumă proastă, iar autoritatea sa într-o disoluție evidentă, atunci s-ar aplica Dispozițiile Art. 29 – (2), care prevede: ”Nerespectarea de către beneficiar a dispoziţiilor art. 14 constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2 până la 6 puncte – amendă”. Cu o valoare a punctului de amendă de 145 de lei, vorbim despre o amendă minimă de 290 de lei.

Și aici nu vorbim doar despre polițiști locali, care sunt doar 15 persoane, ci despre sute de angajați de la Spitalul Județean Satu Mare și alte instituții publice.

Fii primul care comentează! despre "TOP-ul bugetarilor ilegaliști din Satu Mare. Instituția care domină schema ”vouchere de vacanță”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
FOTO. Proiect impresionant! Malurile Someșului, transformate în parcuri uriașe în Satu Mare!

Închide