Topul celor mai puternice județe. Pe ce loc se află Satu Mare

Bucureștiul, Ilfovul și Timișul se află în topul celor mai puternice județe din România în funcție de cifra de afaceri din 2019, potrivit noii analize KeysFin Local Business. Județul Satu Mare se află chiar la mijlocul clasamentului, dar a pierdut o poziție, chiar dacă cifra de afaceri a companiilor a crescut.

Bucureștiul, Ilfovul și Timișul se află în topul celor mai puternice județe din România în funcție de cifra de afaceri din 2019 a companiilor înregistrate, iar în clasamentul județelor cu cele mai slabe rezultate de business se regăsesc Mehedinți, Caraș Severin și Vaslui, arată un studiu al celor de la KeysFin Local Business.

Mai mult, în comparație cu acum 5 ani, există  coborâri considerabile în topul județelor românești, așa cum este cazul județelor Arad sau Galați. Asta în timp ce Prahova și Bihorul au urcat în clasament.

Dacă cele mai puternice zece judeţe au concentrat în 2019 peste 70% din cifra de afaceri totală şi 2,2 milioane de salariaţi, cele mai sărace zece judeţe au generat în 2019 afaceri de numai 65 de miliarde de lei – doar 4,2% din total, cu  237 de mii de angajați. În tot acest proces de concentrare a business-ului, un rol major îl joacă performanțele autorităților locale, ale căror investiţii, în infrastructura materială și umană, au consecinţe directe şi evidente în creşterea discrepanţelor economice la nivel regional.” a declarat Roxana Popescu, Managing Director KeysFin, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de business information din România.

În funcție de numărul de companii existente, pe primul loc se află în continuare Capitala, cu 136,9 mii de companii în 2019 (peste 20% din total), fiind urmată de Cluj cu 42,9 mii de companii (6,3 % din total) și de Ilfov cu 30,8 mii de companii (4,5% din total). La cealaltă extremă, cele mai puține companii sunt înregistrate în Mehedinți, cu doar 3,6 mii firme existente în 2019, dar și în Botoșani, cu 4,6 mii de companii, și în Covasna, cu 4,7 mii de companii.

TOP CELE MAI PUTERNICE 10 JUDEȚE DIN ROMÂNIA ÎN FUNCȚIE DE CIFRA DE AFACERI

Bucureștiul a avut o cifră de afaceri de 570,8 miliarde lei în 2019, aflându-se pe primul loc și fiind urmat la mare de distanță de Ilfov cu 111,8 miliarde lei și Timiș cu 67,2 miliarde lei. Față de 2015, Argeșul a scăzut un loc, de pe 4 pe 5, ajungând la 65,5 miliarde lei, iar Clujul a avansat de pe locul 5 în 2015 pe 4 în 2019, având o cifră de afaceri de 65,7 miliarde lei anul trecut.

 Următoarele județe din România, în funcție de cifra de afaceri din 2019 a companiilor înregistrate sunt Prahova (56 miliarde lei), Constanța (52 miliarde lei), Brașov (47,3 miliarde lei), Bihor (34,1 miliarde lei) și Sibiu (34 miliarde lei).

În ceea ce privește topul profitabilității, pe primul loc se află și în acest caz Bucureștiul, cu un rezultat net pozitiv în valoare de 30,9 miliarde lei, fiind urmat de Ilfov, cu 6 miliarde lei și Cluj, cu 5,2 miliarde lei.

La polul opus se află județele Mehedinți, Caraș-Severin, Vaslui, Teleorman și Covasna.

Pe ce poziție se află Satu Mare

Județul Satu Mare se află pe ultimul loc în top 20, adică undeva la jumătatea clasamentului național. Față de 2015, cifra de afaceri a companiilor a crescut, ajungând la peste 17 miliarde, adică un avans de 20%. Cu toate astea, în clasamentul național județul a pierdut o poziție, în fața celor din Maramureș.

În regiunea de nord-vest, liderul clasamentului este județul Cluj, urmat de Bihor și Maramureș. Satu Mare este pe locul patru la nivel regional, iar Sălajul este pe ulimul loc.Fii primul care comentează! despre "Topul celor mai puternice județe. Pe ce loc se află Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre economie
Județul Satu Mare, un nou record negativ. Impactul după primul val COVID-19

Închide