Transportatorii, somați să respecte licențele. Navetiștii, la mila legii imperfecte

Navetiștii rămân la mila unei legi imperfecte, care, spun cei de la Consiliul Județean, le dă mai mereu dreptate transportatorilor. Președintele Pataki Csaba a precizat că s-au înmulțit controalele, dar de cele mai multe ori, operatorii merg în instanță și câștigă procesele. Nici derogările de la lege nu ajută, iar consilierul Adrian Cozma i-a avertizat pe transportatori că dacă nu respectă programele din licență, vor rămâne fără ea. 

Nu sunt vești bune pentru navetiști, nici în ceea ce privește condițiile, nici programul curselor regulate. Consilierii județenei au actualizat programul, dar spun că legea și derogările operarte, face complicată acțiunea de sancționare a transportatorilor care nu respectă regulile.

“Chiar am intensificat foarte mult în ultimele luni controalele”, a precizat șeful CJ, Pataki Csaba. “Teoretic avem posibilitatea de a-i amenda, practic … câștigă ei în instanță”.

De cealaltă parte, transportatorii se confruntă și cu o criză de personal, a spus Pataki, replicând că nu sunt suficienți șoferi profesioniști. La asta se adaugă, zică șeful CJ, și obiceiurile sătmărenilor, iar pentru ca situația să se îmbunătățească, este nevoie de o conștientizare atât din partea populației, cât și a conducătorilor auto.

Transportatorii, somați să respecte licențele

Mai tranșant a fost consilierul Adrian Cozma. Acesta le-a reamintit transportatorilor că au obligația să respecte licențele, altfel, pot rămâne fără ele.

“Să facă bine să respecte programul pe care l-au licitat”, a declarat Cozma. “În continuare sunt foarte multe probleme. Este nevoie de o discuție cu operatorii. […] Așa cum le-au fost acordate, pot fi și ridicate”, a mai precizat consilierul liberal.

În ceea ce privește condițiile, pe masa guvernul s-a aflat în această vară o lege care prevedea modernizarea parcurilor auto pentru cei care doresc să obțină licențe. După un protest al transportatorilor, guvernul de atunci a decis scoaterea prevederii din legea care aducea schimbări regimului operatorilor de curse intra și interjudețene.

Cozma a vorbit și despre un caz care acum se află în atenția celor de la Consiliul Județean, și unde sunt necesare discuții cu operatorul de transport. Potrivit consilierului, locuitorii din Baba Novac se plâng în continuare că nu este respectat orarul de transport.Fii primul care comentează! despre "Transportatorii, somați să respecte licențele. Navetiștii, la mila legii imperfecte"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Cozma, Consiliul Județean Satu Mare, navetă, navetiști
Mortalitatea din AVC ar putea scădea semnificativ. Proiectul Consiliului Județean

Închide