UDMR cere trei puncte de frontieră permanente cu Ungaria, în Satu Mare. Premierul vine în județ

UDMR a cerut Guvernului României deschiderea a încă trei noi puncte de trecere a frontierei de stat cu Ungaria, în județul Satu Mare. Este vorba despre Bercu, Peleș și Horea, unde funcționează astfel de puncte de trecere a frontierei câte o zi pe săptămână.

”Punctele provizorii de trecere a frontierei au fost amenajate pe drumuri reabilitate prin proiecte transfrontaliere, în speranța aderării cât mai rapide a României la Spațiul Schengen, însă acum acestea sunt, practic, nefolosite, deși ar putea să constituie trasee alternative perfecte pentru cei care nu vor să piardă ore în șir la coadă la vămile Petea sau Urziceni. Eu nici nu văd vreun termen rezonabil pentru aderarea noastră la Schengen, însă Guvernul ar putea să facă investițiile necesare pentru ca aceste puncte provizorii să devină permanente, ușurând astfel accesul peste graniță pentru foarte mulți locuitori ai județului Satu Mare”, a declarat senatorul sătmărean Turos Lorand.

Premierul desemnat Viorica Dăncilă i-a promis că va veni în vizită în județul Satu Mare, împreună cu noul ministru de Interne. Promisiune de curtoazie sau angajament ferm, cert este că astfel de solicitări au tot fost făcute în ultimii ani. Dar fără succes, evident.

1 Comment on "UDMR cere trei puncte de frontieră permanente cu Ungaria, în Satu Mare. Premierul vine în județ"

  1. Aceste Puncte functioneaza de aprope un an in conditii de nedescris !!! politisti de frontiera sunt obligati sa faca controlul sub cerul liber cu calculatoarele in autoturisme intr-ucat autoritatile nu au fost in stare sa traga curentul pana la frontiera ,ce sa mai vorbim de toalete sau cladire unde sa-si desfasoare activitatea politisti de frontiera?????? Conditii inumane dar la politicienii nostri nu conteaza pentru ca ei stau la caldura!!! Guvernul sa faca investitiile necesare si apoi sa mai vorbim eventual de deschidere de puncte de trecere a frontierei.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră
FOTOGALERIE. Ucraineni somați cu focuri de armă la granița de nord a României

Închide