Un primar din județ trage un semnal de alarmă: ”Sute de rromi nu mai au ce mânca”

Primarul comunei Acâș, Balog Tiberiu, trage un semnal de alarmă vizavi de situația persoanelor din mediile defavorizate. Edilul susține că dacă situația nu se va îmbunătății, iar restricțiile vor rămâne în vigoare, se vor produce situații conflictuale. 

Pe raza comunei Acâș există un număr de 1.475 de persoane de etnie rromă. Majoritatea au lucrat ca și zilieri. Cum în acest moment nu mai pot să iasă la muncile agricole, ocazionale, au rămas și fără bani. Primarul Balog Tiberiu susține că în prezent asigură pachete cu mâncare pentru sute de persoane. Dar dacă nu se găsește un cadru legal pentru a se folosi fonduri publice în achiziționarea de produse alimentare – spune edilul șef – situația ar putea degenera.

”Noi, pe raza comunei, avem 1.475 de persoane de etnie rromă. Cei mai mulți lucrează ca și zilieri. Cum nu mai pot merge la muncă, căci nu erau angajați, nu au hârtii de la angajator, acum nu mai au bani pentru a-și cumpăra de mâncare. Noi ducem – din fonduri private – pachete cu alimente. Joi am dus deja 100 de pachete de alimente pentru persoane de etnie rromă. Așteptăm oamenii de bine să mai contribuie cu donații. Dacă mai durează această situație, vor fi probleme foarte mari. În două săptămâni nu vom mai putea ține situația sub control. Gândiți-vă că există familii cu cinci sau șase copii. Dacă aceștia plâng de foame, oare ce vor face părinții?!”, a declarat Balog Tiberiu pentru PresaSM. 

Primarul comunei Acâș spune că a sesizat această problemă și la Prefectura Satu Mare: ”Trebuie să se găsească soluții pentru acești oameni. Inclusiv cu pachete alimentare”. 

Pentru a ține sub control fenomenul infracțional, mai mulți voluntari din Acâș patrulează pe străzi, în sprijinul forțelor de ordine.

”Noi, mai mulți voluntari, patrulăm prin toată comuna pe timp de noapte, în special, pentru a nu avea probleme cu hoții care vin din alte localități. Rromii de la noi sunt liniștiți acum, ne înțelegem cu ei. Dar dacă situația nu se va schimba, nu știm ce vom face, credeți-ne”, a spus primarul Balog Tiberiu, pentru PresaSM. 

Fii primul care comentează! despre "Un primar din județ trage un semnal de alarmă: ”Sute de rromi nu mai au ce mânca”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Acâș, coronavirus
COVID-19 Satu Mare: Niciun caz nou de coronavirus la Satu Mare. Situația la nivel național

Închide