Vama Halmeu a fost redeschisă! Condițiile sunt minimale pentru a intra în Ucraina

FOTO: Arhivă

Potrivit informațiilor PresaSM, Ucraina a decis să redeschidă Punctul de trecere al frontierei de stat de la Diakovo/Halmeu. Tranzitul persoanelor a fost reluat începând cu data de 15 octombrie, după ce în ultimele luni a fost permis doar accesul camioanelor de marfă.

Condițiile pentru a intra în Ucraina sunt minimale, respectiv cel care dorește să intre pe teritoriul statului vecin trebuie să prezinte o asigurare medicală de călătorie, care se eliberează de către firmele de asigurări la prețuri modice, de la 20 de lei și până la 80 de lei, în funcție de scopul vizitei în Ucraina.

Polița de asigurare medicală este necesară pentru a se acoperi costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și costurile privind cheltuielile de carantină. Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina. Perioada de valabilitate a poliței de asigurare trebuie să fie cel puțin egală cu durata șederii în Ucraina.

În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, România se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde.

Persoanele care au drept de intrare în Ucraina și sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde, inclusiv România, pot intra pe teritoriul Ucrainei fără a mai fi nevoiți să efectueze perioada de carantină sau de autoizolare.Fii primul care comentează! despre "Vama Halmeu a fost redeschisă! Condițiile sunt minimale pentru a intra în Ucraina"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ucraina
Un șofer s-a dus liniștit spre casă, dar a ajuns în curtea Poliției de Frontieră Satu Mare

Închide