Veste bună! Vămile Petea și Urziceni, deschise pentru navetiștii transfrontalieri

FOTO: Arhivă

Lucrătorile transfrontalieri vor putea face naveta între România și Ungaria prin vămile Petea și Urziceni. Măsura a fost anunțată de autorități și inclusă în prevederile Ordonanței militare nr.8, publicată în Monitorul Oficial.

Autoritățile au găsit soluții pentru ca lucrătorii transfrontalieri să poată utiliza vămile Petea și Urizceni. Prevederile au fost cuprinse în Ordonanța militară nr.8, anunțată joi seara de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Articolul 5 din Ordonanța militară nr.8 explică și care este definiția lucrătorilor transfrontalieri, dar și punctele de trecere pe care aceștia le pot utiliza în naveta lor zilnică.

“(2) Prin lucrător transfrontalier se înțelege persoana care face dovada că locuiește și lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-ungare, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, și care se reîntoarce la locuință cel puțin o dată pe săptămână.

(3) Punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare prin care se permite intrarea în România în condițiile alin.(1) sunt următoarele: Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea.

(4) Prin punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare prevăzute la alin.(3) se permite și intrarea/ieșirea lucrătorilor transfrontalieri cu mașini și utilaje agricole”, se arată în textul Ordonanței militare nr.8.

Fii primul care comentează! despre "Veste bună! Vămile Petea și Urziceni, deschise pentru navetiștii transfrontalieri"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, navetiști, PTF Petea, PTF Urziceni, vama Petea
FOTO. Voluntarii care produc viziere pentru medicii din Satu Mare au nevoie de ajutor!

Închide