Vești bune pentru șoferi! Ministrul Vela anunță simplificarea înmatriculărilor


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat simplificarea procesului de înmatriculare, înregistrare și radiere a vehiculelor. Toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

Ministrul de Interne a spus că va semna ordinul pentru simplificarea procedurilor. Ele vor veni în sprijinul proprietarilor de automobile, producătorilor și dealer-ilor auto.

“Astăzi (n.red. – vineri), voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători, Dacia, Renault şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunţat Marcel Vela, într-o conferință care a avut loc în fața sediului MAI.

Proprietarul autovehiculului va putea face digital radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație, obținerea unui duplicat al actului de înamatriculare, a mai spus ministrul de Interne.

Producătorii autohtoni vor putea obține autorizație pentru probe pentru automobilele pe care le vor produce în viitor.

Vela a spus că se va proceda și la dezcentralizarea serviciilor, acolo unde sunt distanțe mari se vor înființa puncte de lucru, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să meargă până în municipiile reședință de județ.

Directorul DRPCIV, Florin Catană, a declarat și el că se doreşte ca în viitor operaţiunea efectivă a înmatriculării să fie realizată în proporţie de 80-90% electronic.Fii primul care comentează! despre "Vești bune pentru șoferi! Ministrul Vela anunță simplificarea înmatriculărilor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Marcel Vela
VIDEO. Ce noi relaxări sunt așteptate pe 15 iunie. Răspunsurile date de Marcel Vela

Închide