VIDEO. Abuz grosolan al Poliției Satu Mare. Șofer umilit în centrul municipiului

Abuz grosolan al unui polițist de la Biroul de Ordine Publică al Poliției municipiului Satu Mare. Un șofer, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Satu Mare, a fost oprit abuziv de către un echipaj de Ordine Publică, la ordinul unui alt polițist, care se pare că a încălcat normele interne în vigoare.

ÎNTREGUL ABUZ A FOST FILMAT CU CAMERA DE BORD AL COLEGULUI NOSTRU, DE LA PRESASM. SPRE GHINIONUL UNORA. 

Un abuz de ultimă speță

Concret, totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orei 13.00, la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Micu Klein. Șoferul, în vârstă de 21 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca Ford, a fost urmărit (se pare că de pe strada Corvinilor și până pe strada Mircea cel Bătrân) de către un polițist de la Biroul de Ordine Publică a Poliției Municipiului Satu Mare, în vârstă de circa 45 de ani, îmbrăcat în trening, aflat la volanul unei autospeciale marca Dacia Logan, cu numărul de înmatriculare MAI 39003.

Important de precizat

Este important de precizat că normele interne ale Poliției spun clar că într-o autospecială a Poliției orice agent sau ofițer trebuie să fie în ținută de polițist. Nu în trening, ca și în cazul de față. Mai apoi, era și singur în mașină, iar normele prevăd clar un echipaj format din minim doi agenți.

Totodată, același norme prevăd că un șofer poate fi oprit doar dacă există suspiciuni rezonabile, acesta se află într-un cerc de suspecți. Dar în cazul de față nici nu poate fi vorba despre așa ceva.

De altfel, tânărul agent care l-a oprit pe șofer a spus inițial, în mod CLAR, că NU există niciun motiv pentru care l-a oprit pe conducătorul auto.

Urmăritorul s-a folosit de țapi ispășitori

Polițistul în trening a comunicat (nu se cunoaște dispozitivul: telefon sau stație) unui alt echipaj de Ordine Publică, aflat în zonă, să îl oprească pe șofer. Echipajul s-a conformat și a pornit sistemul acustic și luminos. În spatele echipajului de Poliție a staționat polițistul în civil, de unde a dat indicații.

”Am întrebat dacă am făcut ceva ilegal, iar polițistul a spus că nu. Și atunci?!”, spune conducătorul auto. 

Motivul: polițistului în civil i s-a părut că omul ar transporta țigări de contrabandă! Polițistul în uniformă a venit la mașină, iar apoi, după ce a verificat actele mașinii, i-a spus șoferului să deschidă portbagajul mașinii. Tânărul s-a conformat, iar apoi a întrebat, pe bună dreptate, care este motivul pentru care a fost oprit.

Un motiv inventat și absolut umilitor

I s-a comunicat suspiciunea, iar tânărul șofer a rămas stupefiat! Vorbim despre un bărbat care nu a avut nici măcar o amendă în toată viața lui, nu a mers niciodată în zona de frontieră și nu a frecventat niciodată medii dubioase! Este un nou abuz al unor polițiști de la Biroul de Ordine Publică Satu Mare.

”M-am simțit umilit, pur și simplu. Nu am avut niciodată vreo problemă cu legea. Am fost, efectiv, umilit în public de modul în care am fost oprit, cu două mașini de poliție, în plin centrul municipiului Satu Mare. Sunt șocat de motivul pentru care am fost oprit. Nu se poate să oprești pe cineva în acest mod, fiindcă ți se pare nu știu ce”, a spus șoferul.

Înjurături birjărești la adresa jurnaliștilor

Un alt jurnalist al PresaSM a fost înjurat de mamă, ca la ușa cortului, de către un agent din cadrul Biroului Poliției Rutiere Satu Mare. Totul s-a întâmplat în urmă cu circa o lună.

Individul se afla, împreună cu alți nouă colegi, și după câteva beri ingurgitate, la baza sportivă Dinamo din Satu Mare. Bineînțeles, după ce au consumat cel puțin o bere, unii dintre agenți s-au urcat și la volanul mașinilor. Alții nu s-au sinchisit să semnalizeze, iar unul vorbea liniștit la telefon.

Redacția PresaSM nu a făcut public întregul scandal la acea dată, dar în lumina ultimului eveniment, sătmărenii trebuie să cunoască presiunile enorme la care suntem supuși.

În schimb, informațiile au fost aduse în atenția conducerii Poliției Satu Mare, dar nu știm ce măsuri concrete au fost luate.


Nota redacției: Șoferul oprit de către polițisti este un colaborator al PresaSM, un tânăr de perspectivă, curajos și cu un respect deosebit față de lege și morală! Există indicii că unii polițiști de la Biroul de Ordine s-ar fi răzbunat astfel pentru faptul că PresaSM își face treaba și scoate la iveală neregulile din activitatea unor polițiști.

Inclusiv, recent am devoalat modul în care un șef de tură de la Ordine Publică a raportat o faptă de vitejie inexistentă, fiind felicitat de Inspectoratul General al Poliției Române pentru munca altor agenți. 

De altfel, informații referitoare la o posibilă răzbunare ne-au mai fost aduse în atenție, dar nu le-am dat credit până în prezent! Nu am crezut că cineva s-ar putea deda la astfel de fapte.

Potrivit informațiilor noastre, ar fi vorba despre un ofițer și doi agenți de poliție. Indivizi care au mai atacat verbal, inclusiv în timpul serviciului, redacția PresaSM. Iar lucrurile încep să se lege. 

Rugăm comanda Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare să verifice aceste informații cu CELERITATE și să facă lumină în acest caz. 

Pentru că nu s-a schimbat NIMIC de la ultima agresiune asupra jurnaliștilor PresaSM, existând o recidivă clară, ne rezervăm dreptul de a formula plângere penală pentru abuz în serviciu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

De asemenea, vom sesiza aceste aspecte către Ministerul de Interne și către Inspectoratul General al Poliției Române. 

Considerăm că am tolerat prea multe din partea unor indivizi care își folosesc atribuțiile legale (în mod ilegal) pentru a se răzbuna pe jurnaliști. 

16 Comments on "VIDEO. Abuz grosolan al Poliției Satu Mare. Șofer umilit în centrul municipiului"

 1. ALOOO TOVARĂȘII MILIȚIENI!!! UNDE PANA MEA VĂ CREDEȚI SECURIȘTILOR!!!

  View Comment
 2. Militia din satu mare

  View Comment
 3. Dacă nu era un colaborator al presa sm nu ar fi fost nici un abuz. Cel care ai scris acest mic ” pamfet” in primul rând învață să scrii iar in al doilea rând învață să citești o kege ,o dispoziție sau un ordin care ține de modul de executare a misiunilor de către Poliția Română. Cel îmbrăcat in civil nu avea nevoie de insotitor deoarece nu era intr-o autospeciala de patrulare.

  View Comment
 4. Poate ne învățați dvs. sa scriem sau să citim o lege. Poate îi învățați și pe colegii dvs in uniformă să o citească și să o aplice corect, in litera si spiritul legii.

  View Comment
 5. Cât despre autospeciala de patrulare…Exact aia a fost, o autospecială de patrulare!

  View Comment
 6. nu știu ce să zic. dacă eram oprit de un agent, evident opream. dacă e să deschid portbagajul, evident că-l deschideam. Orice mașină poate fi suspectă. Eu nu mă simțeam umilit dacă modul de comunicare a fost unul normal. Și am fost oprit de câteva ori și nu am m-am simțit umilit, chiar toți agenții m-au respectat, chiar dacă uneori au fost nevoiți să mă amendeze. Din articol char nu reiese că acel agent de circulație l-ar fi umilit pe colegul vostru. Poate-mi scapă ceva. Mai țin și cont de faptul că nu toți suntem intotdeauna bine dispuși și mai aruncăm o vorbă poate ne la locul lui.

  View Comment
 7. a trecut vremea “militiei”, sa nu va lasati!!!!

  View Comment
 8. Din câte am înțeles a fost banuit că transportă “țigări de contrabandă ” vreau să îi intreb pe PEDESTREII ACESTIA IN UNIFORMĂ DE CE NU MERG LA ȚIGANII DIN PIAȚA SOMEȘ CARE STRIGĂ ÎN GURA MARE “KELL ȚIGHIII””
  NERUSINATILOR

  View Comment
 9. Tocmai aici este secretul! Nu a fost nimic întâmplător…

  View Comment
 10. je… de oameni ai legii..F bine presa sm, sa fiti cu ochi pe ei, sa ii urmariti peste tot ca si ei gresesc, cum ziceati voi….urca si bauti la volan, si eu stiu cateva cazuri dupa niste chefuri cu astia mai mari….o bere 2…da-o incolo ca merge si asa la volan

  View Comment
 11. Badea Gheorghe | octombrie 30, 2019 at 16:36 |

  Iar cenzurați?
  Faptul că nu sunt de acord cu părerea voastră vă dă dreptul să-mi cenzurați întregul comentariu?!?

  View Comment
 12. Cenzuram atacul la persoana si elucubratiile.

  View Comment
 13. Gică Contra | octombrie 30, 2019 at 19:28 |

  Serios?! Atacul la persoană și elucubrațiile?! Care este persoana pe care am atacat-o că nu mi-ați publicat comentariul?

  View Comment
 14. Badea Gheorghe | octombrie 31, 2019 at 07:54 |

  Serios?!?
  Care parte a fost atac la persoană și care a fost elucubrație?
  Chiar în poza apare o doamnă care nu poate trece normal, trebuie să se ferească – deci este clar incomodată de către al vostru brav colaborator, iar despre faptul că încalcă legea, vedeți dispozițiile articolelor 72 din OUG195/2002 actualizată, 142 din HG1391/2006 actualizată și HG965/2016!
  Oare voi vă considerați deasupra legii?!? Nu sunteți!

  View Comment
 15. A fost nevoit să oprească unde l-a somat Miliția… Dumneavoastră deja căutați nod în papură, cu o evidentă tendențiozitate

  View Comment
 16. La fel au facut si cu mine, m-au asteptat pe Botizului si m-au oprit. – De unde veniti?
  – Din Ucraina.
  – Am primit informatii ca transportati tigari de contrabanda
  M-au dus la sediul politiei si au cautat peste tot in masina.
  La piata Somes de ce nu merg??? Urla tiganii tare avem tigari de contrabanda!
  Urmatoarea achizitie e camera de bord si plangere pentru abuz!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre abuz
FOTO/VIDEO. O polițistă din Satu Mare, premiată la nivel național. Model de implicare

Închide