VIDEO. ATENȚIE! Indivizi dubioși ”încearcă” ușile caselor în municipiul Satu Mare

Atenție, sătmăreni, cum vă asigurați proprietățile. Mai mulți indivizi dubioși umblă pe străzile municipiului Satu Mare și își încearcă norocul, acolo unde ușile caselor nu sunt închise. Dacă sunt prinși în fapt, indivizii se scuză că sunt în căutarea unui loc de muncă sau anumite adrese. În funcție de situație.

Doi astfel de indivizi dubioși au fost filmați miercuri, în jurul orei 12.00, în municipiul Satu Mare. Din imagini se vede cum un bărbat încearcă ușa de acces al unui imobil, în timp ce o femeie stă de pază. După câteva secunde, bărbatul renunță și merge mai departe.

Polițiștii sătmăreni atrag încă o dată atenția tuturor cetățenilor la modul de asigurare a locuințelor și la regulile minime de autoprotecţie pe care ar trebui să la respecte.

Principalele condiţii care favorizează comiterea de furturi din locuinţă sunt naivitatea, neatenţia sau neglijenţa proprietarilor, dar şi necunoaşterea de către aceştia a celor mai adecvate măsuri de prevenire ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor care concep cele mai ingenioase modalităţi de a şi le însuşi, indiferent unde se află acestea.

Vă recomandăm să aveți în vedere următoarele aspecte:
● montaţi un interfon la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar locatarii blocului;
● asiguraţi ferestrele cu gratii metalice, mai ales dacă locuiţi la parter;
● asiguraţi închiderea corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările suplimentare;
● verificați dacă dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare asigură o închidere completă a acesteia;
● intrările în holurile blocului şi pe paliere trebuie bine iluminate;
● montaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării;
● montaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră;
● conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestora;
● montaţi încuietori de înaltă siguranță la uşa de acces în locuinţă. Încuietoarea trebuie montată corect, în așa fel încât accesul din exterior la șuruburile de prindere să fie imposibil, iar cilindrul sa fie complet acoperit de șilduri – pentru a evita ruperea lui. Uşa trebuie să fie prevăzută cu cel puţin două încuietori, care au chei diferite, lanţ de siguranţă şi vizor;
● nu ezitaţi să întrebaţi pe cine caută persoanele necunoscute pe care le sesizaţi în spaţiile comune ale blocului, chiar alertaţi mai mulţi vecini; aceste întrebări descurajează posibilii infractori.
● uneori, infractorii îşi însuşesc anumite roluri pentru a aborda victimele (persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), aşa că fiţi vigilenţi;
● nu permiteţi străinilor să intre în casă pentru a folosi telefonul, toaleta, sau pentru a le oferi ceva.

1 Comment on "VIDEO. ATENȚIE! Indivizi dubioși ”încearcă” ușile caselor în municipiul Satu Mare"

  1. SANTA CLAUS | aprilie 27, 2018 at 21:19 |

    SI IN CARPATI 2 UMBLA ASEMENEA INDIVIZI SI INCEARCA SA INTRE IN SCARI…….

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Sătmărenii, invitați să intre la Poliție, SRI, Armată și Marină

Închide