VIDEO. Avertismentul Poliției: cum trebuie să vorbim cu oamenii legii

Poliția Română continuă campania de informare cu privire la modificările aduse legii ordinii şi siguranţei publice. Polițiștii au primit puteri sporite pentru a “crește capacitatea de intervenție”, s-a arătat în proiectul legislativ. Acum, Poliția Română a realizat și două spot-uri pentru a-i învăța pe cetățeni care le sunt drepturile și obligațiile atunci când se află față în față cu un om al legii. 

Noile prevederi urmează să intre în vigoare de la finalul lunii ianuarie, iar Poliția Română a precizat, încă de anul trecut, că va derula o amplă campanie de informare cu privire la modificările aduse legii ordinii și siguranței publice.Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, instituția a realizat și două spot-uri prin care cetățenii sunt informați cu privire la obligațiile pe care le au atunci când au în fața lor un polițist.

Printre principalele prevederi noi se numără intrarea într-o locuință fără acordul proprietarului, în cazul înc are există informații că cineva se află în pericol iminent, sau dacă în locația respectivă se ascunde autorul unei infracțiuni grave sau un suspect de terorism. De asemenea, poliţiştii pot intra în locuinţe fără permisiune, fără să bată la ușă, şi în cazul în care există suspiciuni că o persoană decedată se află înăuntru.

Noua lege prevede şi amenzi mai mari pentru cei care refuză legitimarea. Amenda poate ajunge și până la 1.500 de lei. În paralel cresc și amenzile pentru petrecăreți, de patru ori dacă polițiștii sunt sesizați pentru a doua oară.

Există în noua lege și prevederi pentru polițiști. Aceștia trebuie să se prezinte cu numele complet şi să precizeze secţia în care lucrează, atunci când se află în uniformă. Dacă sunt îmbrăcați civil, oamenii legii trebuie să își prezinte numele complet, unitatea de poliţie de care aparţin, legitimaţia sau insigna.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Avertismentul Poliției: cum trebuie să vorbim cu oamenii legii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO/VIDEO. Accident în lanț la Kaufland. Trei mașini implicate, o remorcă răsturnată

Închide