VIDEO. Polițist implicat în scandalul monstru de la Pișcolt. Cu pumni și picioare

Scene reprobabile la un așa-zis meci de fotbal în Seria C a Ligii a 4-a, la partida dintre Unirea Pişcolt – Viitorul Lucăceni. În minutul 75 a izbucnit o bătaie generală chiar pe teren, care a continuat, mai apoi, și pe margine sau în vestiar. Totul s-a întâmplat în comuna Pișcolt.

Un jucător bătut pe bandă rulantă

Jucătorul oaspeților de la Viitorul Lucăceni, Cătălin Imbuzan, în vârstă de 21 de ani, a declarat pentru PresaSM că a primit mai multe lovituri cu pumnii și picioarele de la diferite persoane, în special de la portarul echipei gazdă. Motiv pentru care va depune și plângere penală împotriva presupușilor agresori.

Și ca meniul să fie complet, la final s-a produs un conflict între același jucător bătut de unii localnici și între un polițist al Postului Comunal de Poliție Pișcolt, Cristian Doloș.

Un polițist, mai mult suporter

Supărat – printre altele – de faptul că polițistul nu ar fi intervenit mai hotărât să aplaneze conflictul, fiind bătut de unii agresori chiar în prezența ”omului legii”, tânărul s-a enervat și i-a spus lui Cristian Doloș următoarele cuvinte, pe care în prezent le regretă și le consideră ca fiind exagerate: ”Măi, ești tu de la sat, dar dacă eu vin cu băieții mei…”. 

Nu și-a terminat fraza, căci polițistul (aflat teoretic în timpul liber) a sărit să îl lovească, pur și simplu: ”Vezi cum vorbești (…) că eu îți rup gura. Măi, m…e, așa se vorbește la tine…?!”

Norocul tânărul a fost că au intervenit mai multe persoane între cei doi. După care, tot de față cu polițistul Doloș, tânărul mai primește o palmă după cap de la un ”suporter”.

Poliția a dispus verificări

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare au declarat pentru PresaSM că s-a dispus o anchetă internă pentru a se stabili circumstanțele în care s-au produs faptele și dacă în sarcina polițistului se poate reține vreo culpă. Concret, dacă a răspuns sau nu la o provocare.

Potrivit regulamentelor sportive în vigoare, se pare că principalii răspunzători pentru violențe sunt organizatorii evenimentului sportiv, care aveau obligația să ia toate măsurile necesare și să solicite prezența unor structuri de ordine publică.

Ce spune legea

Legea nr. 218 din 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române arată clar că polițistul avea obligația de a încerca să aplaneze conflictele în prealabil – chiar dacă era în afara orelor de serviciu.

UPDATE: Unii martori susțin că polițistul ar fi intervenit, dar se pare că nu destul de hotărât, în opinia oaspeților.

Art. 28. (4) Politistul este obligat sa intervina si in afara orelor de program, a atributiilor sale de serviciu si a competentei teritoriale a unitatii din care face parte, cand ia cunostinta de existenta unei infractiuni flagrante, precum si pentru conservarea probelor in cazul altor infractiuni a caror cercetare va fi efectuata de organele competente.

Art. 40. Politistul este obligat sa ia masurile necesare pentru ocrotirea vietii, sanatatii si integritatii corporale a persoanelor a caror paza o asigura si, in special, sa ia imediat masuri ca ingrijirile medicale sa le fie acordate de fiecare daca cand acestea se impun.

3 Comments on "VIDEO. Polițist implicat în scandalul monstru de la Pișcolt. Cu pumni și picioare"

  1. Un lucru foarte grav acesta(Imbulzan)stie ca Dolos este politist si totusi il ameninta!!!Oare autoritatile nu ar trebui sa se autosesizeze s-a comis un ultraj asupra politistului iar acesta in loc sa fie sprijinit de politie este dispusa o ancheta,banuiesc ca pentru ultraj????

    View Comment
  2. Ultraj la politist ,acesta a fost amenintat cu buna stiinta!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Mort de beat, un șofer a intrat cu mașina într-o balustradă. Altul, prin centrul Sătmarului

Închide