VIDEO. Sătmăreni care își întrețin singuri drumul! Sătui să mai aștepte după autorități

Sătui să mai aștepte după autoritățile județene, unii sătmăreni au trecut la treabă. Mai exact, au luat măsuri pentru combaterea prafului care le-a transformat viața de zi cu zi într-un coșmar. 

Concret, după de firmele de construcții de drumuri au intervenit – la solicitarea Consiliului Județean – pe Drumul Județean 193A, muncitorii au lăsat în urma lor foarte mult praf. Care a fost ridicat în mod sistematic de mașinile care circulau cu viteză și depus pe casele și mașinile localnicilor.

Cu toate că s-a promis că se vor folosi cisterne pentru a se stropi cu apă în vederea așezării prafului, măsura a fost cam abandonată. Motiv pentru care localnicii au scos furtunul și întrețin drumul.

”Mai ne descurcăm cu situația doi sau trei ani, apă să avem”, a spus în mod ironic unul dintre localnici. 

În luna iulie au început lucrări de așternere de emulsie și criblură pe DJ 193A Satu Mare – Tătărești. Rolul acestei categorii de lucrări este de a proteja stratul de piatră spartă, să-l impermeabilizeze, să asigure condiții mai bune de circulație și să reducă cantitatea de praf ridicată în atmosferă.

Lucrarea a fost verificată de către o comisie din partea Consiliului Județean Satu Mare, formată din președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, directorul Direcției Tehnice, Ioan Șereș și șeful Serviciului Drumuri și Transporturi, Marcel Faur.

Comisie care recomandă participanților la trafic să respecte viteza maximă de circulație admisă ținând cont de starea părții carosabile, de faptul că există riscul de producere de accidente prin antrenarea criblurii de autovehicule, de reglementările legale cu privire la viteza de circulație în intravilanul, respectiv extravilanul localităților precum și de faptul că în zonele de lucru circulația rutieră va fi restricționată suplimentar. Menționăm că această categorie de lucrare este o lucrare de întreținere.

 

 

1 Comment on "VIDEO. Sătmăreni care își întrețin singuri drumul! Sătui să mai aștepte după autorități"

  1. Important este că s-au dat bani din bugetul nostru, al tuturor! și tot noi, tot din banii noștri, rezolvăm ce n-au făcut alții plătiți pentru asta!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. Un scurt-circuit a făcut scrum fața unei mașini, Pe DN 19, în județ

Închide