VIDEO. Satu Mare rămâne fără locuri de carantină. Autoritățile caută soluții

Toate locurile de carantină din județul Satu Mare sunt ocupate în urma fluxului de cetățeni veniți din Italia în ultimele zile. Autoritățile caută acum soluții, inclusiv găsirea unor noi centre, pe lângă cele trei deja existente. O altă soluție ar putea fi transportarea pacienților deja testați negativ, la carantină, în localitățile natale. 

Potrivit directorului DSP Satu Mare, toate cele 95 de locuri din centrele de carantină din județul Satu Mare sunt ocupate. Inițial a fost vorba despre 200 de locuri, așa cum au fost inventariate cele trei locații, doar că carantinarea presupune condiții speciale, a explicat doctorul, iar din sutele de locuri, conforme au fost doar 95.

“La ora aceasta avem trei locații pentru carantinare, inițial a fost vorba de 200 de locuri, dar pentru că carantinarea presupune și izolarea persoanelor unele de altele, locurile s-au împuținat. La cele 95 de locuri, suntem full, nu mai avem niciun loc”, a spus directorul DSP Satu Mare, dr. Macrina Mihai, pentru PresaSM.

Autoritățile sunt în căutarea unor noi soluții. Pe listă se află și găsirea unor noi spații de carantină. O altă soluție luată în calcul de autorități, o propunere pe care a făcut-o anterior și prefectul județului, Radu Bud, a fost escortarea pacienților, la carantină, în orașele de proveniență. Directorul DSP a precizat că este vorba despre acei cetățeni români care deja au fost testați, iar rezultatele au fost negative.

Directorul DSP a mai precizat și faptul că, pe lângă cele 95 de persoane aflate în carantină, alte 139 se află în izolare la domiciliu, în județul Satu Mare.

În ceea ce privește situația celor care revin acum în țară, land-urile din Germania au fost scoase de pe lista roșie, iar cei care revin din Germania, din districtul Heinsberg, vor intra în izolare la domiciliu.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Satu Mare rămâne fără locuri de carantină. Autoritățile caută soluții"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Direcția de Sănătate Publică, Județul Satu Mare
Tânărul carantinat la Satu Mare, transportat la Cluj

Închide