VIDEO. UDMR și-a adjudecat municipiul și 35 de localități: “Noi am venit cu un program”

Cu aproape 50.000 de voturi primite la alegerile europarlamentare, UDMR este câștigătorul scrutinului electoral de duminică. Cel mai probabil partidul își va adjudeca două mandate de europarlamentari, așa cum arată datele Biroului Electoral Central, iar liderii sătmăreni au dorit să mulțumească tuturor celor care au ieșit la vot și celor care le-au acordat încredere pentru a-i reprezenta în următorii patru ani la Bruxelles.

La Satu Mare, UDMR a câștigat detașat alegerile europarlamentare la Satu Mare. Formațiunea politică a primit din partea sătmărenilor aproape 50.000 de voturi. Rezultatele sunt provizorii, dar cum au fost numărate voturile venite din partea tuturor secțiilor de votare, maghiarii sunt încrezători că vor prinde două mandate la Bruxelles.


Cine sunt viitorii europarlamentari. Câte mandate vor primi partidele


Liderii UDMR Satu Mare au vrut să mulțumească tuturor celor care au ieșit la vot, dar mai ales celor care le-au acordat, din nou, încrederea. Acesta a fost mesajul cu care conducerea UDMR a venit în fața electoratului, la două zile după scrutin.

Pataki Csaba, președintele județean al UDMR a fost primul care și-a exprimat mulțumirea față de rezultatul pe care partidul său l-a obținut la Satu Mare. 35 de localități, plus municipiul Satu Mare au fost adjudecate de UDMR, au spus astăzi liderii partidului.

Succesul, spun liderii UDMR, se datorează faptului că au vorbit despre politici europene și nu despre lupte interne.

“Am obținut un scor foarte bun, dacă facem o comparație cu alegerile parlamentare din 2014. Vreau să mulțumesc tuturor care s-au prezentat la urne duminică și mai ales celor care ne-au acordat încrederea. Am fost printre puținele formațiuni politice care au venit la aceste alegeri europarlamentare cu un program: Am vorbit despre politici europene, am vorbit despre politica comună agrară, despre subvenții, despre importanța realocării banilor europeni rămași din perioada de programare 2014-2020 către UAT-uri,” a explicat Kereskényi Gábor, adăugând că “răspunsul electoratului a fost unul pe măsură.”

În plus, în campanie s-au implicat toate organizațiile de partide și toți membrii. Kereskényi Gábor a dorit să mulțumească activiștilor de partid, mai ales că a primit semnale pozitive cu privire la faptul că orașul se îndreaptă într-o direcție bună.

Au fost și crtici, a spus liderul UDMR, dar acestea au fost îndreptate împotriva conducerii centrale a partidului. Dar, a spus Kereskényi Gábor, aceste critici sunt cunsocute, mesajul electoratului a fost auzit, iar toate vor fi transmise pe linie ierarhică de partid către conducerea centrală.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. UDMR și-a adjudecat municipiul și 35 de localități: “Noi am venit cu un program”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri europarlamentare 2019, Kereskenyi Gabor
FOTO/VIDEO. Sute de sătmăreni s-au considerat umiliți la alegeri! Ce spun autoritățile

Închide