VIDEOREPORTAJ. Aventură cu peripeții a sătmărenilor porniți cu mașinile spre Polul Nord


Sătmăreanul Ovidiu Pop a venit cu ideea unei aventuri pe patru roți spre Polul Nord. Mai exact, atingerea celui mai apropiat loc de Polul Nord, spre care se poate merge cu mașina. Este vorba despre Nordkapp, în Norvegia.

Alături de alți sătmăreni – Răzvan Miclăuș, Cristian Oșan, Mircea Mureșan, Belbe Darius și Alin Havași, Ovidiu Pop și Tasi Tamas a pornit de circa cinci zile din România, urmând să parcurgă 3.300 de kilometri. Aventurierii sătmăreni au trecut prin Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Suedia și Norvegia.

”Ne pornim cu două mașini nesigure spre orășelul din Norvegia, Nordkapp, cel mai apropiat punct de Polul Nord din Europa! Mașinile sunt ambele din 1986, ambele au motor 1.6 Diesel. Audi 80, are și turbo, 84 hp și VW Golf 2 cu 54 hp”, a spus Ovidiu Pop. 

Cât despre mașini, tinerii au pornit cu un Audi 80, fabricat în 1986. Au mai încercat să folosească un Mercedes Cobra, dar motorul mașinii a cedat, în momentul în care aceștia îi făceau rodajul. Așa că folosesc o a doua mașină, respectiv un Volkswagen Golf 2.

Drumul a fost presărat cu tot felul de peripeții: au rămas fără căldură într-o mașină, au fost blocați de un accident și au prins un val de ger năpraznic. Toată aventura o puteți vedea în videoreportajul de mai jos:

Ovidiu Pop este un tânăr, în vârstă de 26 de ani.  Sătmăreanul este fondatorul și deține firma de IT Ovilex Sofware, care una dintre cele mai mari companii de jocuri din România. Și a ridicat totul de la zero, din nimic.

Mașinile au fost o pasiune pentru el de mic, chiar și majoritatea jocurilor sale bazându-se pe componenta auto. Pasiunea a desăvârșit-o când și-a achiziționat un Lamborghini Huracan, autoturism care se adaugă la alte mașini de zeci de mii de euro.

Dar Ovidiu Pop are o altă calitate: este un patriot! Acesta a achiziționat mai multe autoturisme Dacia 1300 și 1310, cu care a străbătut un drum Satu Mare – Londra, iar mai apoi a încercat să parcurgă distanța dintre Satu Mare și Maroc.

Vă reamintim că tinerii nu sunt la prima ispravă de acest gen. În vara anului 2016 tinerii au pornit la drum spre Londra, dorind să demonstreze că Dacia mai este capabilă de astfel de drumuri lungi. Au parcurs 2.400 km şi au ajuns la destinaţie fără defecţiuni. Scopul lor cel mai important a fost să aibă parte de o experienţă unică, dar în acelaşi timp să pună în valoare Dacia 1310.Fii primul care comentează! despre "VIDEOREPORTAJ. Aventură cu peripeții a sătmărenilor porniți cu mașinile spre Polul Nord"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ovidiu Pop
VIDEOREPORTAJ. Povestea tinerilor sătmăreni care merg cu mașinile spre Polul Nord

Închide