FOTOGALERIE. ”Vilele” care răsar din blocuri la Satu Mare. Cum să-ți dublezi apartamentul


Cu sau fără respectarea legislației în vigoare, în unele cartiere din municipiul Satu Mare au răsărit ”vile”. Mai exact, balcoane impozante, ridicate la etajul blocurilor de locuințe. Un astfel de exemplu este în Cartierul Carpați II, acolo unde peste un balcon construit la parterul unui bloc a fost ridicat un alt balcon. Cu aceeași suprafață și după același model. Din câte se pare, un astfel de balcon se poate compartimenta cu ușurință, astfel încât să se mai obțină cel puțin două camere.

Dincolo de ineditul situației și de imaginația proprietarului, rămâne un mare semn de întrebare: este sau nu legală acea construcție?! Legea prevede posibilitatea de a se construi balcoane singulare în special la parter, cu respectarea unor condiții stricte. În primul rând, oamenii trebuie să ştie că nu se autorizează decât balcoanele care respectă profilul celor construite deasupra, la etajele superioare. Dacă noua construcţie este mai mare decât celelalte balcoane din bloc, aceasta are toate şansele să fie demolată.

Ne întrebăm cum ar putea arăta proiectul pentru autorizaţia de construire, întocmit de un arhitect, şi care este răspunsul responsabililor din cadrul Primăriei Satu Mare.

Un proprietar și-a demolat singur ”balconul”

Balconul construit ilegal la etajul 4 al unui bloc din Cartierul Micro 16 din municipiul Satu Mare a dispărut în luna februarie la doar o zi de la publicarea știrii de către redacția PresaSM.ro. Cel mai probabil, ”meșterii” ineditei construcții au intrat în alertă după ce PresaSM.ro a anunțat sâmbătă, 25.02.2017, că reprezentanții Primăriei Satu Mare urmau să meargă în control.

De altfel, inspectorii Biroului Disciplină în Construcții nu au mai găsit niciun balcon, decât urmele ”construcției”, respectiv câteva găuri în perete și câteva ”mustăți”. Mai exact, câteva bucăți de metal ancorate în structura de rezistență a blocului.

 2 Comments on "FOTOGALERIE. ”Vilele” care răsar din blocuri la Satu Mare. Cum să-ți dublezi apartamentul"

  1. Dacă mai vrei asemenea exemple, dă o tură prin Micro 17 și n-o să găsești un careu care să n-aibă măcar o asemenea cosntrucție care e 100% ilegală!

    View Comment
  2. Si in spatele blocului C49 de pe Careiului a aparut o marire asemanatoare al unui magazin. Sunt curioasa daca are autorizatie si cat de mult a afectat rezistenta blocului, daca a scos peretele original din spatele “constructiei”

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Anunț bombă! Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș: ”Candidez pentru Primăria Satu Mare!”

Închide