Satu Mare, PENULTIMUL loc în țară la viteza de internet. CALCULEAZĂ-ȚI și tu viteza de download

viteza de net la Satu Mare

Viteza de net la Satu Mare

Viteza de net la Satu Mare este printre cele mai mici din țară. Asta arată datele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Satu Mare ocupă penultimul loc în țară la acest capitol. ANCOM a făcut public raportul pe județe aferent anului 2015 pentru viteza de descărcare pentru internetul fix. Datele au fost obținute grație instrumentului Netograf prin care toți utilizatorii pot să își măsoare viteza de download.

netograf

Potrivit ANCOM, Satu Mare a înregistrat în 2015 o viteză de 30,71 Mbps, plasându-se astfel pe ultimele poziții ale clasamentului naționale. Mai rău decât Satu Mare stă județul vecin, Maramureș cu 28,33 Mbps. Satu Mare este precedat în clasament de județul Botoșani cu 30,74 Mbps. Cea mai mare viteză pentru internetul fix se înregistrează în București, cu o medie de  69,16 Mbps iar în Transilvania, cei mai norocoși sunt locuitorii din Sibiu care au o medie de 55,89 Mbps.

În anul 2015 românii au experimentat viteze medii reale de 19,22 Mbps pentru download date internet mobil, respectiv 53,22 Mbps download date internet fix (75,49 Mbps pentru conexiunile de tip fir și 34,45 Mbps pentru conexiunile de tip wireless) precizează ANCOM.

Raportul publicat de ANCOM arată în schimb că la nivelul țării s-a înregistrat o creștere a calității serviciilor de internet furnizate populației de companii.

“Raportul pe care îl publicam astăzi evidențiază valori în creștere ale indicatorilor tehnici de calitate de care beneficiază utilizatorii de internet din România, în special viteza transferului de date. Ne bucură că instrumente complexe create de Autoritate, precum Netograf, le asigura utilizatorilor acces la informații transparente despre ofertele operatorilor, stimulând în același timp concurența în piață prin oferirea de servicii de calitate și investiții în rețele din ce în ce mai performante”, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare ANCOM.

Pentru a vedea care este viteza de internet de care beneficiați, click AICI.Fii primul care comentează! despre "Satu Mare, PENULTIMUL loc în țară la viteza de internet. CALCULEAZĂ-ȚI și tu viteza de download"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
COD GALBEN de INUNDAȚII la Satu Mare. Depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe mai multe cursuri de apă

Închide