Viteză record pe drumul național dintre Satu Mare-Zalău, într-o localitate. Micul ”Schumacher”

FOTO: Arhivă

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr care circula cu viteza de peste 190 km/h, cea mai mare viteză înregistrată cu aparatul TruCam, în localitate, în județul Sălaj. Tânărul a fost sancţionat, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

La data de 5 martie a.c., ora 16:13, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier desfășurau o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, pe Drumul Național 1F,  prin localitatea Sălăjeni .

În cadrul acțiunii a fost depistat un tânăr, de 32 de ani, din județul Sălaj, care circula cu autoturismul prin localitatea menționată, cu viteza de 191 de km/h.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării  contravenționale cu amendă în valoare de 1305 lei. Ca măsură complementară, i-a fost reținut permisul de conducere, pentru 90 de zile.

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, șocul produs de accident este mai mare, iar consecințele mai grave. Respectați limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum!

5 Comments on "Viteză record pe drumul național dintre Satu Mare-Zalău, într-o localitate. Micul ”Schumacher”"

 1. Szalma Jack | martie 6, 2020 at 19:33 |

  Trebuia lasat fara permis pentru totdeauna !!

  View Comment
 2. anulați carnetului schimbați legea confiscarea auto și sancționare cu închisoare plus o amendă zdravănă

  View Comment
 3. Badea Gheorghe | martie 7, 2020 at 21:43 |

  Foarte indulgenți au fost domnii polițiști! Pentru că a circulat în localitate cu viteza maximă a mașinii, i-au dat criminalului amenda minimă! Va plăti jumătate, adică 650 de lei, un chilipir!
  Dacă voiau să-l învețe minte, trebuia să-i dea o amendă proporțională cu viteza, adică maximul de 20 de puncte de amendă care se traducea într-o amendă de 2900 de lei! Dacă plătea jumătate, ajungea la 1450 de lei!
  După cum spuneam, foarte indulgenți! Pentru o viteză de 61 de km/h, primești o amendă de 290 de lei!
  Rușine!

  View Comment
 4. Peste 3 luni isi ia permisul inapoi si la fel o sa faca

  View Comment
 5. Nu ai dreptate bade Gheorghe când spui asta: ”adică maximul de 20 de puncte de amendă care se traducea într-o amendă de 2900 de lei! Dacă plătea jumătate, ajungea la 1450 de lei!”, deoarece chiar dacă îi aplicau sancțiunea maximă tot 652,5 lei achita în 15 zile. În OUG 195/2002 spune ”jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege…”

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Bărbat găsit mort într-o groapă, în Cartierul Micro 17 din Satu Mare

Închide