Wizzair, la un PAS de Aeroportul Satu Mare. Consilierii județeni trebuie să APROBE diminuarea tarifelor

Conducerea Consiliului Județean și conducerea Aeroportului Satu Mare au inițiat un proiect de hotărâre prin care solicită diminuarea taxelor aeroportuare, astfel încât compania Wizzair (sau alți operatori privați low-cost) să fie motivată să vină în Satu Mare.

În acest moment, la Aeroportul Satu Mare se practică al doilea cel mai scump tarif din România, după Aeroportul Otopeni!

Dacă consilierii județeni vor aproba în ședința de azi diminuarea taxelor, Wizzair pare să nu mai aibă niciun impediment de a veni în Satu Mare.

”Practicarea unor tarife mai mici poate constitui premisa creșterii traficului, chiar dacă, o astfel de reducere a tarifelor ar duce, în perioada 2017-2024, la o majorare a necesarului de subvenții de exploatare și a subvențiilor pentru investiții, necesare desfășurării activității aeroportuare”, se arată în analiza conducerii Aeroportului Satu Mare.

Tarifele aeroportuare percepute de administraţia aeroportuară Satu Mare sunt:

1. Tariful de aterizare: 0,4 EURO/tonă.

2. Tariful de servicii pentru pasageri: 1 EURO/pasager îmbarcat. Tariful se percepe pentru fiecare pasager care se îmbarcă pe aeroport, având punctul de plecare în Aeroportul Satu Mare. Tariful nu se aplică pasagerilor în transit, în transfer și copiilor mai mici de 2 ani.

3. Tariful de securitate aeroportuară: 1 EURO/pasager îmbarcat. Tariful de securitate aeroportuară nu se aplică pasagerilor în tranzit, în transfer și copiilor mai mici de 2 ani.

4. Tariful de iluminare: 1,25 EURO/tonă/mişcare. Tariful se percepe pentru fiecare mișcare (decolare sau aterizare) efectuată cu utilizarea instalației de balizaj luminos și/sau a dispozitivelor de iluminare ale aeroportului.

5. Tariful de staţionare: 0,15 EURO/tonă/oră. Tariful se percepe pentru fiecare oră sau fracțiune de oră de staționare a aeronavei pe aeroport, cu excepția primelor 3 (trei) ore după aterizare. Fracțiunea de oră se stabilește la 15 minute.

7 Comments on "Wizzair, la un PAS de Aeroportul Satu Mare. Consilierii județeni trebuie să APROBE diminuarea tarifelor"

 1. De ce nu la baia mare ?

  View Comment
 2. Satmaranca | august 29, 2016 at 15:17 |

  Exact!

  View Comment
 3. Buna, da sunt deacort sa fi-ie şi la Satu Mare Aeroport deoarece eu când vin acasă la Satu Mare sunt nevoita sa merg cu avionu la TIMISOARA si de acolo cu masina ei sunt deacort sa fi-e si la Satu Mare !!!

  View Comment
 4. Eu propun Un amendsment din care sa iasa la vederecine ?nu a fost de-acord cu deschiderea aeroportului !! Si de ce ? Aeroportul din Satu -Mare ar aduce mai multe facilitati cu deschiderea lui! Crearea mai multor locuri de munca si Nu numai !creind chiar multe oportunitati adunand beneficiii la bugetul satmarean !!!

  View Comment
 5. Consilieri Ati face o treaba buna ! Ar fII si locuri de munca ptr satmareni nu faceti cum Ati facut cu Metro Ati Cerut o groaza de Bani si sa deschis la Baia Mare riduceti taxele ear sa Va ginditi citi sint in afarà tari nu near fi mai usor ptr a ajunge acasa

  View Comment
 6. Consilier local | august 30, 2016 at 18:11 |

  Vai de capul vostru, unii care comentati aici. Aveti pretentii, insa abia scrieti in limba romana. Ramaneti in strainatate, acolo nu isi dau seama strainii despre halul in care va exprimati in limba materna. Violarea limbi romane ar trebui pedepsita prin lege.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre aeroport Satu Mare, curse aeriene
Curse aeriene INTERNAȚIONALE la Satu Mare. Wizzair, aproape de un ACORD cu Aeroportul

Închide