2500 lejes kockázati pótlékot kapott az egészséggyben dolgozók egy része

46.565 egészségügyi alkalmazott kapta meg májusra a koronavírus-járvány miatt járó kockázati pótlékot – tájékoztatott szerdán az egészségügyi minisztérium.

Országszerte összesen 13.969, a sürgősségeken, mentőszolgálatoknál, közegészségügyi igazgatóságoknál, törvényszéki orvosi intézeteknél dolgozó személy, illetve a COVID-19-betegek szállításában, kezelésében részt vevő rezidens kapta meg májusra a 2500 lejes bruttó juttatást. Számukra a tárca megközelítőleg 35 millió lejt utalt ki az állami büdzséből, amely összeget később visszakapja az állam európai alapokból, szögezi le közleményében a minisztérium.

Emellett további 32.596, az egészségügyi rendszerben dolgozó személy kapta meg a juttatást, akik a kórházakban, dialízisközpontokban, laboratóriumokban, sürgősségi egységekben dolgoznak. Esetükben az országos egészségbiztosítási alapból utalták ki a pótlékokat, mintegy 81,5 millió lej értékben. Ez az összeg is vissza fog térülni európai alapokból.

A tárca leszögezi ugyanakkor, hogy a hatályos törvény értelmében a veszélyességi pótlékra jogosult személyek listáját az egészségügyi intézmények vezetősége állítja össze és küldi el a minisztériumnak.Fii primul care comentează! despre "2500 lejes kockázati pótlékot kapott az egészséggyben dolgozók egy része"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus
Az éttermekben a legnagyobb a megfertőződés kockázata

Închide