59 érettségiző akart csalni

Összesen 137.340 tanuló vett részt csütörtökön a szaknak megfelelő választott tantárgyból tartott érettségi vizsgán – közölte az oktatási minisztérium. A tárca adatai szerint 5.924-en nem jelentek meg a vizsgán, amelyen tíz tantárgyból lehetett választani (biológia, kémia, fizika, közgazdaságtan, filozófia, földrajz, számítástechnika, logika, szociológia és pszichológia).

Közülük 56-on lakhelyi elkülönítésben, hatan kórházban/hatósági karanténban vannak. Két vizsgázónál mértek 37,3 Celsius-foknál magasabb testhőmérsékletet, ők július 8-án jelentkezhetnek a soron kívüli érettségi vizsgára – jegyzi még meg a közlemény. Összesen 59 tanulót zártak ki a vizsgáról csalási kísérlet miatt.

Az eredményeket június 30-án 12 óráig teszik közzé a vizsgaközpontokban és a bacalaureat.edu.ro honlapon. A jegyeket a nevek feltüntetése nélkül ismertetik. Az óvásokat ugyanaznap 16 és 19 óra között, illetve másnap, július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani, elektronikus úton is. Az óvások utáni végleges eredményeket július 5-én hozzák nyilvánosságra.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból.

Fii primul care comentează! despre "59 érettségiző akart csalni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre oktatási minisztérium
Több mint 15 000 óvás

Închide