PresaSM Știri din Satu Mare

Top Menu

  • Contact

Main Menu

  • Acasă
  • Locale
  • Nationale
  • Anchete
  • Reportaje
  • Politica
  • Life
  • Editorial
  • Contact
  • Contact

logo

PresaSM Știri din Satu Mare

  • Acasă
  • Locale
  • Nationale
  • Anchete
  • Reportaje
  • Politica
  • Life
  • Editorial
  • Contact


LocaleReportajeTop News
Home›Locale›FOTOREPORTAJ. A curs mult sânge în Halmeu, la concursul de tăiat porci. Preparate unul și unul

FOTOREPORTAJ. A curs mult sânge în Halmeu, la concursul de tăiat porci. Preparate unul și unul

By PresaSM
februarie 1, 2020
1929
1

Zeci de echipe de bucătari din România, Ungaria, Serbia, Slovacia și Ucraina s-au întrecut cu ocazia celei de-a XI-a ediții a tradiționalului concurs de tăiat porci, organizat de UDMR Satu Mare. Ediția din acest an a fost găzduită de Halmeu, și s-a bucurat de o prezență mare.

Bucătari reprezentând 32 de echipe au pregătit cârnaţi, caltaboşi, toroș, jumări sau fripturi. De dragul diversității, organizatorii au mai multe secțiuni: cel mai bun toroș, cel mai bun sângerete, cel mai bun caltaboş, cel mai bun cârnat, cea mai bună pălincă, cel mai bun vin, cel mai lung caltaboş şi/sau cârnat.

Un juriu de specialitate, format din opt bucătari cu experiență, v-a evalua fiecare stand în parte, fiecare preparat înscris în concurs. La fel ca și în fiecare an, premiile constau în sculpturi în lemn executate la fața locului de artiști.

Anul acesta, concursul a fost găzduit de către comuna Halmeu. Tradiția spune – potrivit președintelui UDMR Satu Mare și președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba – că într-un an concursul se ține pe malul stâng al Someșului, iar în anul următor pe malul drept.

”Noi am început prima dată acest concurs în urmă cu zece ani. Într-un an nu s-a ținut din cauza virusului pestei porcine africane. Ne bucurăm că ideea aceasta a fost împrumutată și de către alte județe din Ardeal. Dar concursul de la Satu Mare este cel mai consacrat, spun eu. Avem echipe din România, Ungaria, Slovacia, Serbia și Ucraina. Este un eveniment la care se leagă prietenii, aceasta este și ideea. Vizitatorii pot să vadă rețete tradiționale, de la cum se sacrifică porcul și până la cum se prepară mâncarea, toate după obiceiurile de sute de ani ale fiecărei zone”, a precizat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.









Tagsconcurs de tăiat porciproduse tradiționaletradițiiUDMR
Previous Article

VIDEO. Sătmăreanca Lavinia Goste, apariție de senzație ...

Next Article

Cod galben la Satu Mare. Lista localităților ...


ARTICOLE SIMILARE

  • LifeLocale

    Senatorul Turos Lorand: ”Statul trebuie să plătească indemnizațiile pentru persoanele cu handicap grav”

    octombrie 2, 2024
    By PresaSM
  • LocalePolitica

    Deputatul Magyar Lorand: Veste bună pentru medicii veterinari de circă!

    noiembrie 27, 2019
    By PresaSM
  • Locale

    UDMR votează. Primarul municipiului Satu Mare: „Am votat pentru un Ardeal puternic”

    decembrie 11, 2016
    By PresaSM
  • LocaleTop News

    REZULTATE SONDAJ. Cine ar avea cele mai mari șanse să câștige alegerile în Satu Mare

    aprilie 9, 2024
    By PresaSM
  • LocalePolitica

    Magyar Lóránd: Subvenții mai mari pentru creșterea porcilor, păsărilor de curte și cultivarea legumelor

    aprilie 23, 2024
    By PresaSM
  • LocalePolitica

    Deputatul Nagy Szabolcs: ”Ministerul Mediului lansează apelul de proiecte, prin PNRR, pentru reîmpădurirea suprafetelor de pădure afectate de calamități”

    februarie 16, 2023
    By PresaSM

1 comment

  1. Anonim 2 februarie, 2020 at 17:49

    Mi-e greață!

    View Comment

Scrie un comentariu

Citește și:

  • Locale

    Ironie pură! Marcela Papici, nominalizată printre cei mai buni manageri de spitale

  • LocaleEDITORIAL

    OPINIE. Când politrucii din sistem au morți pe conștiință în județul Satu Mare

  • Locale

    FOTOGALERIE. Tineri pierduți într-o pădure din județ. Mobilizare pentru salvarea lor



© Copyright 2016-2022 PresaSM.ro. Toate drepturile rezervate.
Creat de ottoweb


PresaSM folosește fișiere cookie pentru a ne asigura că îți oferim cea mai bună experiență de navigare.ACCEPTMai multe informații