Acțiuni în forță ale polițiștilor în județul Satu Mare. S-a lăsat cu sute de sancțiuni

FOTO: Arhivă

Peste 170  de efective au participat ieri, 12 decembrie, la o acțiune pe raza județului Satu Mare. Acțiunile s-au lăsat cu sute de sancțiuni. 

Polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră

Acțiunea la care au fost angrenate 171 efective din care 144 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare (98 din structurile de ordine publică, 19 din structurile de investigații criminale, 2 din structurile investigarea criminalității economice, 22 din structurile rutiere, 3 criminaliști), 7 polițiști din cadrul Biroului de Transporturi Satu Mare, 9 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, 6 polițiști de frontieră și 5 efective din alte structuri,  a avut ca principal scop  asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, a prevenirii şi combaterii eficiente a fenomenului criminogen, prevenirea şi combaterea faptelor comise prin violenţă, a celor îndreptate contra vieţii şi integrităţii persoanei sau îndreptate împotriva bunurilor personale şi contra intereselor acestora, asigurarea unei fluenţe corespunzătoare a traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere cu victime.

Zeci de controale și de filtre

Astfel, au fost efectuate 63 de controale,  din care 35 în filtre rutiere constituite în puncte de control pe principalele artere rutiere din județ și la intrările și ieșirile din județ, s-a acționat în 12 piețe și târguri, precum și în zone  cu potențial criminogen.

Cu această ocazie au  fost aplicate  425 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 116 800 lei, din care : 31  pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 10  pentru activităţi comerciale ilicite, 7 pe linie silvică, 4 pentru abateri privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 348 pentru abateri rutiere și 25 pentru alte abateri.

S-a lăsat și cu o serie de confiscări

De asemenea au fost confiscate 1280 fire țigarete, 116 bunuri industriale, constând în articole de uz casnic în valoare totală de aproximativ  20 200 lei.

În urma unui control pe linie silvică efectuat la un Ocol silvic privat de pe raza județului, polițiștii Serviciului Ordine Publică au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la Legea nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 3 000 lei și au confiscat contravaloarea  cantității de 354 mc material lemnos, deoarece nu au putut prezenta proveniența legală a materialui lemnos vândut.

De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 11 conducători auto și au ridicat 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate în flagrant patru infracțiuni, din care trei pe linie rutieră și una pe linie judiciară.

Fii primul care comentează! despre "Acțiuni în forță ale polițiștilor în județul Satu Mare. S-a lăsat cu sute de sancțiuni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre filtru poliție, jandarmi
FOTO. Polițiști, pompieri, militari și jandarmi, “uniți în fapte bune”. Dau o mână de ajutor copiilor din familii defavorizate

Închide