Acțiunile Roomba au crescut puternic în perioada pandemiei


Întrucât suntem cu toții blocați acasă încercând să evităm Covid-19, pare logic să ne menținem casele curate și ordonate. Această idee simplă a dat un impuls uriaș producătorului iRobot, cel responsabil de aspiratoare robot Roomba.

Luni, 15 iunie 2020, iRobot a spus că acum se așteaptă la venituri cuprinse între 260 și 270 de milioane de dolari pentru următorul trimestru. Această veste contravine prognoza ulterioară a companiei care se aștepta la o scădere modestă față de aceeași perioadă a anului trecut (aproximativ 193 milioane de dolari). Opinia analiștilor de pe Wall Street a fost că veniturile se vor ridica la 182,8 milioane de dolari.

Compania a spus că înregistrează „o creștere robustă a comenzilor” atât pentru modelele Roomba, cât și pentru robotul de spălare a podelei Braava. Acum compania se așteaptă să înregistreze un profit operațional în următorul trimestru, datorită veniturilor mai mari decât era de așteptat și, într-o măsură mai mică, a marjelor brute peste estimările inițiale și a „gestionării diligente a cheltuielilor”. Wall Street se aștepta la o pierdere de 71 de cenți pe acțiune.

iRobot (IRBT) a spus că „creșterea vânzărilor înregistrate până în prezent, pe bază de unitate, până la sfârșitul lunii mai, s-a consolidat în Statele Unite din cauza achizițiilor accelerate în ultimele două luni și a rămas pozitivă în EMEA.” Compania a declarat că a înregistrat o creștere a vânzărilor cu două cifre în Japonia în ultimele patru săptămâni, deși, raportat la aceeași perioadă a anului trecut, încasările au avut un nivel mai scăzut.”

Colin Agile, CEO iRobot, a declarat că compania a înregistrat o creștere puternică până în al doilea trimestru, în special în Statele Unite ale Americii. El a raportat o creștere semnificativă a produselor premium iRobot.

„Mulți oameni văd menținerea curată a caselor ca o prioritate mai mare, având în vedere că petrec mai mult timp acolo”, a spus el. „Roboții acordă timp pentru lucruri precum munca de la domiciliu, îngrijirea copiilor și școlarizarea la domiciliu.”

„Dinamica sănătoasă în vânzările din SUA pe care am observat-o, împreună cu pașii pe care i-am făcut pentru gestionarea costurilor, consolidează și mai mult părerea că performanța noastră din a doua jumătate a anului 2020 va arăta o îmbunătățire semnificativă față de primul semestru”, a spus el. “Privim spre un viitor cu potențial pentru afaceri, deși există încă o incertitudine considerabilă cu privire la perspectivele unei redresări economice în diferite părți ale lumii, ceea ce continuă să limiteze vizibilitatea noastră în momentul și amploarea comenzilor viitoare.”

Compania încă se așteaptă ca veniturile din 2020 să fie mai mici decât în 2019.

Luni după-amiază, acțiunile iRobot au crescut cu 14%, până la 85,75 dolari. Valoarea acestora a crescut cu 69% în ultimul an și cu peste 150% față de cea mai mică valoare întregistrată pe 18 martie, de numai 33.91 dolari.

Produsele casnice au cunoscut o creștere semnificativă în vânzări, mai ales în ultimele 4 luni. Petrecând mai mult timp acasă, oamenii s-au ocupat mai mult de tot ceea ce înseamnă curățenie și gătitul mâncării. Aspiratoarele robot, inclusiv cele de la Roomba, sunt doar o mică parte din electrocasnicele care s-au bucurat de vânzări mai mari. Menținerea curățeniei atât în interiorul casei, cât și în afara ei a crescut interesul pentru gama de aspiratoare Karcher, la eMAG gasiti cele mai noi modele de aspiratoare Karcher si preturi atractive.

Unul dintre cele mai populare modele, WD 3, este disponibil la un preț avantajos. Cu un consum de energie de numai 1000 watts, aspiratorul multifuncțional compact WD 3 este puternic și robust. Recipientul său din plastic robust și rezistent la impact are o capacitate de 17 litri. Filtrul cu cartuș îți permite să aspiri murdăria udă și uscată fără a schimba filtrul. Noul furtun de aspirare și noua duză de podele cu clemă de fixare joacă un rol esențial în absorbția optimă a murdăriei, garantând o curățenie perfectă. Mânerul ușor detașabil îți permite să atașezi accesorii direct de furtunul de aspirare. Poziția practică de parcare permite staționarea confortabilă temporară a țevii de aspirare și a duzei de podea în timpul pauzelor. Toate acestea iti raspund asadar la intrebarea de ce sa alegi totusi un aspirator Karcher.

Accesoriile adiționale, funcția de suflare, sistemul de blocare ‘Pull & Push’ , mânerul ergonomic și spațiul extrem de practic de depozitare cablu si accesorii, fac ca lucrul cu un aspirator Karcher WD 3 sa decurgă fără niciun efort.Fii primul care comentează! despre "Acțiunile Roomba au crescut puternic în perioada pandemiei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cumpărături online, eMag
De ce să alegi un televizor curbat

Închide