Acuzații de ”notare preferențială” într-un caz la Colegiul ”Doamna Stanca”. Un părinte acuză

Părintele unui elev de la Colegiu Național ”Doamna Stanca” a lansat acuzații cum că s-ar face ”notare preferențială”, în funcție de simpatiile unui anumit profesor.

Părintele susține că fiul său – sportiv de performanță (jucător la Olimpia Satu Mare) – ar fi luat nota 4 la …”Educație Fizică”. Mai mult, părintele spune că profesorul ar fi refuzat în mod sistematic să îi acorde vreo șansă fiului său.

”Aș dori să vă semnalez faptul că și la Colegiul Național Doamna Stanca se practică notarea “preferențială”. Fiul meu a primit nota 4 la una din normele de la educație fizică pe semestrul 2. Domnul profesor ……….. a refuzat în mod sistematic să îi permită reexaminarea sau posibilitatea de a-și mări media (în momentul în care au dat proba de gimnastică el a fost singurul căruia nu a vrut să îi spună ordinea exercițiilor, iar când l-a rugat pe domnul profesor chiar și în timpul acelei ore să îl lase să repete i s-a răspuns că el nu mai are voie ), punctul culminant fiind în ultima săptămână de școală, când în timpul unei alte ore de curs unei eleve i s-a permis să dea proba restantă la sport, în timp ce fiului meu nu i s-a acordat acest drept”, acuză părintele, care a dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Părintele susține că ar fi discutat cu profesorul, care ar fi refuzat și de această dată să îi acorde elevului vreo șansă.

”Am discutat personal cu profesorul …… în prezența dirigintelui (care cunoștea problema încă din luna martie ), și pot să vă spun că atitudinea profesorului a fost extrem de flegmatica și jignitoare la adresa fiului meu. A recunoscut că nu dorește să îi dea șansa de a-și corecta media, spunând că nu merită mai mult și că nu este discriminare faptul că un elev poate fi ascultat și altul nu, în condiții similare. Mentionez faptul că fiul meu practică fotbal de performanță, fiind unul dintre jucătorii Olimpiei Satu Mare”, a mai spus părintele.

Nici măcat conducerea Colegiului nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu profesorul.

”La două ore după ce această problemă a fost semnalată doamnei director adjunct, care a spus că o să cerceteze cele semnalate, media era încheiată… deși teoretic media se poate încheia doar la oră, conform spuselor profesorului”, a mai spus părintele.


P.S. Redacția PresaSM.ro a păstrat și numele profesorului sub protecția anonimatului, în condițiile în care nici părintele nu a dorit să își decline identitatea în mod public.

Nota redacției: Acest caz nu poate și nu trebuie să arunce o umbră de îndoială asupra întregului colectiv al Colegiului Național ”Doamna Stanca”. 

7 Comments on "Acuzații de ”notare preferențială” într-un caz la Colegiul ”Doamna Stanca”. Un părinte acuză"

 1. Ceva cocalar. Imi place ca nimeni nu s-a plans de acest profesor in afara de dobitocul asta. Am facut parte din scoala asta si nu am auzit sa fie vreo problema de genul in toti anii…. deci mda 🙂

  View Comment
 2. Domnul profesor incriminat a avut de-a lungul carierei sale didactice rezultate notabile cu elevi care comportamental pareau foarte dificili. Are deci o reputatie foarte buna. De ce nu ar putea fi distrusa aceasta reputatie?

  View Comment
 3. Marusca Anna-Maria | iunie 18, 2017 at 22:07 |

  Buna seara.Va invit sa dati public numele parintelui si al profesorului! PUBLIC! Nu este permisa denigrarea unui intreg colectiv de elevi,parinti ,profesori ai unei scoli de elita in spatiul invatamantului satmarean ,sub aspectul anonimatului, fara sa va informati corect pe speta publicata! In numele Consiliului de Administratie al COLEGIULUI NATIONAL “DOAMNA STANCA”-Director PROF.ANNA-MARIA MARUSCA

  View Comment
 4. Am fost si eu la scoala acolo si nici mie nu mi s-a parut foarte ok domnul profesor de sport.

  View Comment
 5. Nu s-a ”denigrat” un întreg colectiv, doamna Marușca, nu acționați politic în acest caz. Lăsați această paradigmă demnă de Consiliul Județean. Noi am folosit ipoteticul, ”Ar fi”, ”Din câte se pare”. Poate faceți dvs. public întregul caz. In numele Consiliului de Administratie al COLEGIULUI NATIONAL “DOAMNA STANCA”.

  View Comment
 6. Haiduc Andreea | iunie 19, 2017 at 04:38 |

  Mi-ar placea sa auzim si cealalta parte, mi-a fost diriginte daca este despre dansul vorba .. si nu ar face asta fara un motiv bine intemeiat ! Actiunile lui sunt corecte, vrem sa stim ambele parti, nu putem asculta doar parerile unei mame protective . Colegiul National “Doamna Stanca ” este unul in care profesorii sunt dedicati si profesionalisti ! Nu merită sa aratati o astfel de imagine fara a cunoaste adevarul, ati incercat sa aflati si parerea domnului profesor ? Si grija mare la greselile de ortografie din restul publicatiilor, ca site informativ nu va permiteti astfel de greseli, de multa vreme am vrut sa va transmit acest lucru. Sunt Andreea Haiduc, am terminat studiile liceale acum doi ani la CNDS si sunt foarte mandra de tot colectivul !

  View Comment
 7. Pe scurt.”Elevul” , crezundu-se mare fotbalist la marele Olimpia,FOARTE PROBABIL,se dadea “grande”,mare “jmegher”,comportament netolerat de profesor.Faceti public si versiunea profesorului,ne numai a unei mame care crede ca fara fiul sau Pamintul (Terra) s-ar invirti in sens invers.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
A început Bacalaureatul. Calendarul complet al celui mai important examen

Închide