ACUZAȚII. Posibilă gafă uriașă a Poliției în cazul crimei din Micro 14

Fancsik Paul

Posibilă gafă a Poliției în cazul crimei din Carterul 14, în care Fancsiki Paul este acuzat că l-a omorât pe Ardelean Adrian Lucian. Apărătorii legali ai lui Fancsiki Paul au solicitat Curții de Apel Oradea, în cadrul apelului formulat la condamnarea de cinci ani de închisoare dată de judecătorii Tribunalului Satu Mare, să admită efectuarea unei expertize medico-legale asupra armei crimei. Respectiv, un cuțit. De ce?! Fiindcă polițiștii ar fi ridicat un alt cuțit. 

Două cuțite, găsit doar unul

După ce l-a împuns cu un cuțit pe Adrian Lucian Ardelean,, în data de 26 august 2016, Fancsiki Paul a fost reținut de polițiști în drumul său spre locul de muncă. Fancsiki le-ar fi spus polițiștilor că acel cuțit cu care l-a înjunghiat pe Ardelean l-a aruncat la circa 30 de metri de locul altercației. Polițiștii s-ar fi deplasat la locul faptei și au ridicat un cuțit. Despre care apărătorii legali ai lui Fancsiki susțin că nu e arma crimei!Cum a fost posibil?!

Apărătorii legali ai lui Fancsiki Paul susțin că atât Ardelean Adrian Lucian cât și Fancsiki Paul ar fi avut cuțite asupra lor. Fancsiki a povestit că în momentul în care s-a întâlnit cu agresorul său – devenit mai apoi victimă – avea la vedere un cuțit. Având în vedere faptul că Ardelean ar fi devenit agresiv verbal (date fiind și confruntările violente din trecut), Fancsiki susține că s-ar fi panicat și l-a împuns pe Ardelean.

Apoi, a plecat și a aruncat cuțitul la circa 30 de metri de locul faptei. Doar că, potrivit unor martori, Ardelean s-ar fi deplasat o anumită distanță, iar sângele său ar fi ajuns pe propriul cuțit. Cuțit care a fost ridicat de polițiști pe post de armă a crimei.

Poliția recunoaște indirect rateul?!

Apărătorii legali ai lui Fancsiki au solicitat Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare să pună la dispoziție date vizavi de ancheta efectuată la fața locului. Date din care rezultă cu nu ar fi fost prelevate probe papilare (amprente) de pe cuțit! Ceea ce înseamnă că acel cuțit ar putea să nu fie arma crimei. Iar polițiștii ar fi presupus (în lipsa altui cuțit) că ar putea fi automat arma crimei.

Medicul legist adâncește misterul

Potrivit unor informații din raportul medico-legal, se pare că rănile care au provocat moartea lui Ardelean Adrian Lucian au fost produse de un cuțit cu o lamă mai mare decât cel ridicat ca probă. Polițiștii ar fi presupus că acel cuțit ar fi fost împins cu forță în corpul victimei (intrând și o parte din mâner), de unde ar fi rezultat și dimensiunea mai mare a plăgii decât lama efectivă a cuțitului.

Teoria apărării: autoapărare

Apărătorii legali ai lui Fancsiki Paul susțin că polițiștii nu ar fi ridicat arma efectivă a crimei, care avea o lamă mult mai mare. Cuțit pe care Fancsiki îl folosea la locul de muncă și de care se folosea la despachetarea unor mărfuri din ambalaje de carton.

Prin această ipoteză, avocații condamnatului susțin teza autoapărării. Mai exact, atât Fancsiki cât și Ardelean aveau cuțite asupra lor, de unde rezultă o posibilă autoapărare. Cum la dosar există un singur cuțit, teza autoapărării este destul de greu de susținut. 

Condamnat în primă instanță

Condamnat la 5 ani de închisoare de judecătorii Tribunalului Satu Mare, Fancsiki Paul a atacat sentința la Curtea de Apel Oradea, unde cere achitare. Motivația: acesta consideră că a fost vorba despre autoapărare.

Potrivit apărării din dosar, Fancsiki Paul a formulat împotriva lui Adrian Ardelean mai multe plângeri penale pentru agresiune fizică, fiind deschide nu mai puțin de șapte dosare penale. Mai mult, în șase luni dinaintea crimei, au fost înregistrate nu mai puțin de 19 apeluri la 112 efectuate de Fancsiki Paul, care acuza diferite forme de agresiune din partea lui Adrian Ardelean (devenit între timp chiar victima lui Paul Fancsiki).

Într-un posibil acces de refulare necontrolată, Fancsiki a înjunghiat agresorul, lăsându-l într-o baltă de sânge. Acum victima (transformată în agresor) a fost condamnată pentru omor. Iar pentru a fi dincolo de orice dubiu, dovada că Fancsiki Paul a cerut ajutorul autorităților, iar acesta nu a venit într-o formă eficientă, stă tocmai într-un document emis de către Inspectoratul Județean de Poliție, și obținut de redacția PresaSM.ro. 

Din acest document reiese faptul că Fancsiki Paul a depus în anul 2016, până la momentul producerii crimei, nu mai puțin de CINCI (!) plângeri penale și două petiții împotriva lui Ardelean Adrian Lucian. Atât pentru ”loviri și alte violențe” sau ”amenințare”, cât și pentru ”distrugere”.

Trei dosare penale au fost trimise de polițiști către Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de ”CLASARE”, iar două se află în ”LUCRU”. Între timp, un om a omorât un alt om pentru că nimeni nu a avut pârghiile necesare de a se interpune eficient între cele două părți. Acesta este sistemul legislativ în România.

În tot acest timp, un om a decedat, iar un altul este cercetat pentru omor și riscă ani buni în spatele gratiilor.

dovada Politie01

dovada Politie021 Comment on "ACUZAȚII. Posibilă gafă uriașă a Poliției în cazul crimei din Micro 14"

  1. Pana una alta, sa nu cumva sa injunghie o nevasta/sot de avocat, ca asa bine stiu apara criminalii… Astia mai merita asa aparare??? Au omoraît un om!! Ru.si.ne!!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre crimă
Ucigașul minor al bătrânei și-a recunoscut fapta. Avocat: ”Riscă zeci de ani de închisoare”

Închide