Adrian Cozma, șeful cancelariei prefectului, neagă că ar fi politizat activitatea Prefecturii


La solicitarea reporterilor PresaSM, Adrian Cozma, șeful de cabinet al prefectului de Satu Mare, Radu Bud, a negat acuzațiile de politizare a activității Instituției Prefectului. Acesta a arătat că nu este funcționar public și are libertatea de a-și exprima opiniile politice.

”Referitor la ultimele declaraţii din spaţiul public legate de activitatea mea politică şi administrativă, fac câteva precizări. În toţi aceşti ani am fost membru simplu al PNL. Nu sunt funcţionar public, prin urmare nu am o problemă în a exprima puncte de vedere în plan politic. Chiar şi funcţionarii publici pot fi membri de partid, aşadar nu văd ce explicaţii aş avea de dat pe această temă. Fac parte dintr-o echipă care e preocupată de problemele din judeţ şi asta îmi ocupă majoritatea timpului. Sigur că în acest an avem alegeri şi sunt preocupat de acest lucru. Cred că e mult mai important ca PNL Satu Mare să adune energiile bune în jurul unui proiect de schimbare politică, care să aducă o dezvoltare reală judeţului şi oraşului. Pentru asta e nevoie de fiecare membru şi simpatizant al PNL şi de fiecare dintre cei care cred în nevoia schimbării pe care o putem realiza în alegerile locale. Am exprimat un punct de vedere, suntem liberali… pe care îl mențin atât eu cât și mulți dintre colegii mei din PNL. Satu Mare are nevoie de un proiect serios care sa aducă dezvoltare, este clar pentru toată lumea că lucrurile nu merg in direcția bună”, a explicat Adrian Cozma pentru PresaSM. 

Reamintim că marți, 9 iunie 2020, președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, a fost întrebat de reporterul PresaSM dacă i se pare normal ca Adrian Cozma, un lider de facto al PNL și șef de cabinet al prefectului Radu Bud, să anunțe din poziția sa alianțe politice. Adrian Albu a avut o atitudine tranșantă și cât se poate de clară, precizând că nu este normală această situație, opinând, totuși, că opiniile lui Adrian Cozma nu reprezintă poziția oficială a PNL.

”Nu știu să vă spun din punct de vedere juridic încadrarea acestei atitudini pe care el o are. Las la latitudinea altora să se sesizeze dacă încalcă vreo reglementare juridică. Din punctul meu de vedere, opiniile domnului Adrian Cozma nu reprezintă opinia PNL. (…) Este o atitudine nefericită și nu ne face bine. Toată lumea știe că Instituția Prefectului, chiar dacă se dorește apolitică, este totuși destul de politică. Dar, din punctul meu de vedere, aparențele trebuie, totuși, respectate. Să nu ne batem joc de orice în țara asta, fiindcă avem o problemă în România. (…) Nu sunt de acord cu această politizare, chiar destul de agresivă, a Instituției Prefectului. Sperăm ca colegul nostru să ne întrebe și pe noi dacă mai vrea să facă niște afirmații”, a declarat Adrian Albu.1 Comment on "Adrian Cozma, șeful cancelariei prefectului, neagă că ar fi politizat activitatea Prefecturii"

  1. Cozma! Dute acasa si joacate cu masinute! Problemele din judeti sunt create chiar de echipa din care faci parte! Rog seriozitate si profesionalism!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Albu, Adrian Cozma, Instituția Prefectului
Președintele PNL Satu Mare: Nu vom fi remorca UDMR. Exclus alianță cu PSD

Închide