Al treilea POD s-a dărâmat?! LICITAȚIA se încăpățânează să apară


Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că întreaga documentație privind cel de al treilea pod a fost trimisă la București pentru a fi publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Din păcate, licitația încă nu a fost anuțată pe www.licitatia.ro.

Nicio firmă nu a părut interesată să se ocupe de proiectul tehnic și de construcția efectivă a celui de al treilea pod peste râul Someș la prima licitație. Ultima licitație în acest sens a fost organizată de Primăria Satu Mare în 26 februarie 2016, dar nicio firmă nu și-a depus vreo ofertă.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că procedurile de licitație vor fi reluate.

”Au fost interesate foarte multe firme, dar nimeni nu a venit cu o ofertă. Cererea noastră de a reface proiectarea și realizarea nu au fost agreate de anumite firme. Am reluat această procedură și acum merge din nou doar pentru proiectare. Am refăcut reevaluarea valorii podului. Am chemat niște experți de la Baia Mare, au analizat punct cu punct proiectul podului și au spus că valoarea afișată este valoarea reală. Acum scoatem doar proiectarea la licitație”, a spus primarul Dorel Coica în cursul lunii trecute.

De atunci, nimeni nu a mai mișcat nimic. În acest ritm, în mod sigur că următorul primar al municipiului Satu Mare va duce mai departe acest demers. Dorel Coica este sigur că tot el se va ocupa de acest proiect și pe viitor.
Guvernul a decis în luna iulie a anului trecut, printr-o Hotărâre, suplimentarea bugetului local al Municipiului Satu Mare cu suma de 2 milioane de lei. Fondurile sunt destinate realizării Proiectului Tehnic și demarării execuției lucrărilor la obiectivul de investiție ‘Pod peste Râul Someș — Amplasament Str. Ștrandului’.3 Comments on "Al treilea POD s-a dărâmat?! LICITAȚIA se încăpățânează să apară"

 1. Ianosi Dorian | mai 3, 2016 at 22:19 |

  …cred ca a face podul pe langa strand,prin Micro 17 este o gafa….nu o greseala….o gafa imensa….cautati sa faceti podurile nu prin cartiere….ci pe la periferia orasului….in asa fel incat ele sa fie eficient legate de centura care ocoleste centrul si cartierele….acel sau acele poduri sa fie si pt masinile sau mobilele de trafic greu….masinile care tranziteaza orasul…

  View Comment
 2. Dacă ar avea putina minte ar putea face un pod de fier (ex cel pe care trece trenul) caraba sa fie doar pentru mașinile mici și asa ar fluidiza traficul taximetriști și restul participanților la trafic cu mașini mici ar circula pe podul de fier și mașinile grele dube tiruri ar circula pe podul Decebal și golescu și asa ar fi mult mai lejer traficul

  View Comment
 3. teo salagean | mai 7, 2016 at 00:57 |

  un camion , tir sau autobuz ocuma 3-4 locuri de masini mici pe pod … in cazul in care ar face un alt pod pe care sa circule doarcamioanele, autobuzeautoutilitare de tonaj mare … cred ca nu am mai sta 30 min sa trecem podul … sau pana or face un al treilea pod dau eu solutia … 3 benzi pe sens dinspre oras spre cartier si o singura banda pentru sensul invers cu relinierea podurilor astfel incat sa existe posibilitatea de a crea (cand e nevoie) de acces la salvari, pompieri etc

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre al treilea pod, Dorel Coica, licitație, municipiul Satu Mare, Satu Mare
MAGHIAR lăsat fără mașină în România. S-a ales și cu dosar penal

Închide