Apel la unitatea partidelor și a asociațiilor civice românești în lupta pentru Primăria Satu Mare și CJ Satu Mare


Organizația Județeană PRO România Satu Mare, condusă de deputatul Octavian Petric, lansează un apel la unitate către partidele românești, către asociațiile civice și organizațiile neguvernamentale implicate în viața comunității pentru a susține candidați unici la Primăria Satu Mare și la președinția Consiliului Județean Satu Mare, alternative viabile la actuala conducere.

Municipiul și Județul Satu Mare au stagnat în ultimii ani, fără șanse reale de a se dezvolta în următorii patru ani cu politicile pe care le-am văzut, iar nevoia unei schimbări radicale este resimţită în cercuri largi ale opiniei publice.

Cu o lună înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale, partidele românești sunt mai nehotărâte ca niciodată în privința desemnării candidaților, iar singurul aspect care pare să conteze pentru fiecare partid și fiecare miză este cum negociază cu UDMR firimiturile guvernării locale. În loc să intre în luptă, liderii locali par a fi preocupați mai mult de poziţia de putere în cadrul propriului partid, de jocuri de culise și de victorii mărunte, personale, în detrimentul unei victorii muncite pentru sătmăreni și pentru dezvoltarea sigură a municipiului reședință și a județului.

Este limpede că încă patru ani cu aceiași conducere ar înseamna încă patru ani de stagnare. Având în vedere configurația etnică a municipiului și a județului Satu Mare și conștienți fiind că o schimbare este posibilă doar printr-un acord de unitate al partidelor și forțelor civice românești, facem un apel la liderii politici să vină la masa negocierilor pentru a promova și a susține candidații români unici.

Considerăm că este urgent şi necesar să renunțăm toți la orgoliile politice, să ne punem experiența și priceperea pentru un proiect comun de dezvoltare a municipiului și a județului Satu Mare.


SURSA: Comunicat de presă Pro România Satu Mare2 Comments on "Apel la unitatea partidelor și a asociațiilor civice românești în lupta pentru Primăria Satu Mare și CJ Satu Mare"

  1. Gigi Paracliseru | iulie 27, 2020 at 12:46 |

    Cine cu cine sa se uneasca ?Si cine sa fie candidatul “unionistilor”?Ori poate vrea sa fie cel care timp de doi ani n-a miscat un deget pentru judet cat a fost pseudoparlamentar ??!!Ne-am lamurit de “unitatea” romanilor si de “oferta” lor,iar asta denota faptul ca “clasa politica” romaneasca,din toata romania,nu numai din Satu Mare,este sub standarde si este compusa din non valori,oameni care “au reusit” in viata datorita circumstantelor prin care a trecut si trece Romania.Adica au fost mai “descurcareti”insa doar atat si nimic altceva nu-i califica drept lideri de comunitati !!Avem nevoie de oameni cu viziune,oameni de caracter,nu oameni care daca au facut,ei stiu cum, niscai avere, au devenit in acelasi timp si destepti si importanti!!Daca vreti postati comentariul,daca nu,nu !!

    View Comment
  2. Sătmăreanul | iulie 28, 2020 at 07:08 |

    Bravo. Vadim, fie-i țărâna ușoară, ar fi mîndru de voi. Secolul 21 și mai vii cu discursuri din astea?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
Deputatul Octavian Petric îi răspunde lui Dorel Coica: ”A dezertat, îl vrea pe Kereskenyi primar”

Închide