Atenție la ce mâncați pe la unele ștranduri din județ! Ce au găsit autoritățile

Medicii veterinari au confiscat peste 90 de kilograme de carne în urma controalelor efectuate în zonele de agrement. Verificările vor continua, avertizează autoritățile. 

Peste 90 de kilograme de carne au fost confiscate și dirijate spre incinerare în urma controalelor pe care inspectorii sanitar-veterinari le-au făcut la unitățile din zonele de agrement.

“Și în această săptămână, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, continuă acțiunea de verificare a unităților de alimentație publică, din zonele de agrement din județ. În urma acestor controale a fost supusă măsurilor de sechestru/reținere oficială și confiscată cantitatea de 97,7 kg carne și preparate din carne, în valoare de 3.132,8 lei, care a fost dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor,” se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Satu Mare.

Mai mulți comercianți s-au ales și ei cu amenzi și avertismente.

“Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, 4 sancțiuni contravenționale din care, 1 amendă contravențională în valoare totală de 1.200 lei, – 1 amendă contravențională de 1.200 lei – 1 restaurant, Livada – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare și 3 avertismente – 3 – producători particulari din piețele agroalimentare, din localitățile : – 1 Livada, – 1 Satu-Mare, Lazuri, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă,” mai spun veterinarii.

Fii primul care comentează! despre "Atenție la ce mâncați pe la unele ștranduri din județ! Ce au găsit autoritățile"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre DSVSA
Controale la fructe și legume. Zeci de tone, sub sechestru. Ce spun autoritățile sătmărene

Închide