DEZVĂLUIRI. Cum duc unii taximetriști criminali prin vămi, în județul Satu Mare

FOTO: Arhivă

Unii taximetriști din județul Satu Mare ajung să transporte chiar și persoane suspecte de crimă sau alte infracțiuni comise cu violență. Nici nu se prea întreabă dacă indivizii – care îi abordează în miez de noapte – sunt sau nu dubioși. Chiar dacă unii sunt plini de sânge pe haine. 

Destăinuire în fața judecătorului

Un astfel de caz a fost devoalat astăzi, la Tribunalul Satu Mare, în procesul în care inculpatul Ștefan Roman este acuzat de uciderea fostei angajate a Hotelului Casablanca, Nicoleta Dunca.

Roman le-a povestit judecătorilor cum un taximetrist s-ar fi oferit să îl treacă Punctul de la Urziceni, după ce inițial au încercat să forțeze punctul de la Petea. Mai exact, imediat după comiterea oribilei crime (faptă pe care a recunoscut-o astăzi în fața magistraților), Roman a declarat că a luat un taximetru din centrul municipiului Satu Mare, cu scopul de a fugi din țară, prin Punctul de Trecere al Frontierei de la Petea.

S-ar fi înțeles în prealabil

Roman le-a povestit judecătorilor că înainte de a porni alături de taximetrist și o altă persoană, ar fi mers într-un bar, unde ar fi consumat băuturi alcoolice și s-ar fi înțeles asupra metodei de a-l trecere frontiera. Mai mult, Roman ar fi ajuns chiar și la domiciliul taximetristului, după care ar fi pornit spre Petea.

Când inculpatul a coborât din mașină – la o casă de schimb valutar din Petea – pentru a schimba cei 9.700 de lei furați de la Casablanca, inculpatului i s-a deschis o rană de la mână și s-a umplut de sânge.

”Când m-a văzut, taximetristul m-a întrebat ce am pățit și a spus că nu mă poate trece așa prin Vama Petea. Eram plin de sânge pe mână, pantaloni și pantofi. Apoi mi-a spus că mă poate rezolva prin Urziceni, dacă îi dau patru milioane de lei (400 lei noi, n.red.) și 50 de euro. Așa că am pornit spre Urziceni, unde am fost prins de mascați”, a spus, senin, inculpatul Ștefan Roman.

Și ca meniul să fie complet, înainte de a fi săltat de către luptătorii de Serviciul de Acțiuni Speciale, Roman Ștefan a încercat să mituiască un agent al Poliției de Frontieră din PTF Urziceni cu suma de o sută de euro pentru a-l lăsa să treacă. Doar că nu i-a reușit schema.

”Am vrut să îi dau o sută de euro la polițistul din vamă, dar m-au reținut mascații. Regret ce am făcut”, a spus Roman Ștefan în fața judecătorilor.

Ce spun surse avizate

Totuși, informațiile date de Roman Ștefan nu se verifică dacă sunt confruntate cu alte informații obținute de reporterii PresaSM. Alte surse avizate susțin că primul taximetrist care l-a luat pe Roman a fost în zona Gării de Nord. Acesta i-a spus inculpatului că nu este pregătit pentru o cursă externă, dar că știe un alt taximetrist care face curse de Ungaria. Așa au ajuns în zona Pieței de Vechituri, de unde s-a făcut schimbul. Așa că Roman a pornit spre Petea cu celălalt taximetrist. Căruia i-ar fi plătit inițial 800 de lei.

Când taximetristul ar fi văzut că la Petea este o coadă mare, i-a spus lui Roman că soluția ar fi Vama Urziceni, cu care inculpatul ar fi fost de acord. Taximetristul i-a cerut 50 de euro în plus. Când au ajuns în PTF Urziceni, polițistul de frontieră l-a întrebat pe Roman ce are în geantă, iar acesta ar fi recunoscut că transportă țigări (pe care le-a furat de la Casablanca, după uciderea Nicoletei Dunca).

Agentul de poliție l-a chemat pe Roman într-un birou pentru a verifica bagajul, moment în care a observat petele de sânge de pe inculpat. I-a verificat imediat datele și a văzut că este dat în consemn la frontieră. Agentul a dat alarma și a tras de timp până când luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale l-au săltat pe Roman din vamă.

Cert este faptul că la următorul termen din proces, în fața judecătorului au fost chemați și taximetriștii care l-au preluat și transportat pe Roman Ștefan.Fii primul care comentează! despre "DEZVĂLUIRI. Cum duc unii taximetriști criminali prin vămi, în județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre proces de crimă
Crima de la Casablanca: cum a mințit inculpatul judecătorii. Show de prost gust

Închide