Atenție la mașinile second-hand! Un studiu arată o medie de trei daune pe mașină


Un studiu realizat de cei de la InspectorAuto.ro arată că 60% din automobilele verificate au avut cel puțin o daună ascunsă, iar istoricul mașinilor second-hand dezvăluie cel puțin trei daune per mașină. 

În România încă se vând mașini cu daune majore, avertizează cei de la InspectorAuto.or, care precizează și că majoritatea românilor se limitează la verificarea kilometrajului. Astfel, dacă numărul de kilometri se confirmă, cumpărătorii se declară mulțumiți și în multe cazuri nu trec mai departe la verificări tehnice sau de daunalitate.

“Din această cauză, vânzarea unei mașini cu o daună majoră ascunsă, dar cu kilometri reali se poate face relativ repede și fără prea mari bătăi de cap”, avertizează specialiștii.

Din totalul mașinilor verificate pe InspectorAuto.ro în primele 8 luni din 2019 pentru aflarea istoricului de daune, procentul de autoturisme cu cel puțin o daună ascunsă se menține în continuare ridicat, la 60%.

Potrivit raportului InspectorAuto.ro, s-a constatat că valoarea medie de reparație a mașinilor cu daune a fost de 6.600 euro, iar rata de daunalitate a fost de 3,19 per mașină.

De asemenea, din totalul autoturismelor pentru care s-a verificat istoricul de daune în aceeași perioadă, 18% au avut daune majore a căror valoare de reparație a fost de peste 10.000 euro.

Specialiștii avertizează și că anumite daune sunt acceptabile atunci când vorbim de mașini second-hand, iar unele țin de uzura normală a mașinii. Dacă reparațiile sunt de calitate și achiziția se face la un preț corect, cumpărătorul are de câștigat. În schimb trebuie atenție mare atunci când este vorba de avarii majore.

“Însa dacă am observat avarii majore care au afectat caroseria serios, lonjeroanele, stâlpii, pragurile, structura de rezistență, airbag-urile etc., mai bine căutam altă mașină”, atenționează specialiștii.

Citește și:

Care sunt cele mai căutate mașini second-hand. BMW pe primul loc

Atenție la mașinile second-hand. Ce spun nemții, care sunt cele mai bune

Infografic. Ce mașini second-hand preferă sătmăreniiFii primul care comentează! despre "Atenție la mașinile second-hand! Un studiu arată o medie de trei daune pe mașină"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre mașini
FOTO. Natalia Iocsak, sătmăreanca de aur. Senzație printre cei mai buni drifteri

Închide